Blog Komik oleh @thesharkox: September 2011

Monday, September 26, 2011

Tempahan Karakter: Hazwan Danial

3 comments

Tempahan kali ini datangnya dari seorang jejaka bernama Hazwan Danial. Dia siap bagitahu awal-awal jangan letak gambar dia, tapi yang pasti dia ada bibir yang seksi dan ada tahi lalat manis dia antara dagu and bibir dia tu..Hehehehe.. Aku tidak pasti samada dia mempunyai blog atau tidak kerana dia tidak sertakan bersama. So Hazwan Danial, kalau ada blog sila bagitahu, ok?

Sesiapa rasa nak tempah karakter, boleh klik dekat <<SINI>>.

Friday, September 16, 2011

Projek Khas: Malaysia Day Comic Bloggers Unite

12 comments

Hoihoi..

Selamat Malaysia. Ini adalah projek khas yang mengumpulkan beberapa comicblogger yang ada di Malaysia (setakat ini). Aku telah dijemput oleh Jian Goh dari Akiraceo.com melalui Twitter untuk join Malaysia’s Comic & Doodle Bloggers , so aku pun OK join dengan menghantar watak Ayah dalam siri Tanyalah Ayah

Kepada comicblogger lain yang tak sempat nak join, jangan kecik hati kerana ini adalah projek pertama dan selepas ini akan ada banyak projek-projek kolaborasi akan diadakan bagi mereka yang menggunakan niche Komik / Doodle. Boleh apply untuk join di FB Group Malaysia’s Comic & Doodle Bloggers.


Ini adalah senarai comicblogger yang terlibat dalam Projek Malaysia Day ini
Dari kiri ke kanan:

1. Bolehland http://www.bolehland.net
2. Sharkox http://www.thesharkox.com/
3. Theeggyolks http://theeggyolks.blogspot.com/
4. CheeChingy http://cheechingy.com
5. Utarboy http://utarboy.blogspot.com/
6. Pauline http://iknowyoudontgiveadamnaboutmylife.blogspot.com/
7. Ernest http://dontlikethatbro.blogspot.com
8. Kouda Mainframe http://koudamainframe.blogspot.com/
9. MissMorbids http://missmorbids.net/
10. Pek Chek Kia http://pekchekkia.com
11. SolarCrab http://solarcrab.blogspot.com/
12. Akiraceo http://akiraceo.com

Salam Satuuuuuuu... Malaysia!!!

+Credit to Ernest Ng for the full list.

Wednesday, September 7, 2011

TheSharkox's Wordless Wednesday #15

14 comments

Tawaran Hebat: Aku menjual BlackBerry Curve 8520 Baru+Original+Full Set+1 Tahun waranti+Free 2GB microSD. Hanya RM500. Ini adalah serius. <<Klik sini>>

Tuesday, September 6, 2011

Tempahan Karakter: Abu Jarir Mustapha

22 comments

Tempahan Karakter kali ini datangnya dari Encik Abu Jarir Mustapha (aku harap nama beliau betul). Encik ni mintak lukis karakter beliau bersama iPad. Senang berurusan dengan beliau kerana beliau dah ada trademark yang sedia ada (berpandukan kepada gambar yang diberi) seperti songkok, cermin mata dan jambang.

Sedikit Info: 
Beliau mengendalikan beberapa minisite dan e-commerce site yang menjual produk fizikal dan produk digitalseperti mudahhamil.comhamilshop.comalatkesuburan.compustakasiber.com dan rahsiaanakpintar.com. Terima Kasih. 

Sesiapa rasa nak tempah karakter, boleh klik dekat <<SINI>>.

Saturday, September 3, 2011

Tempahan Karakter: Sasa Samsudin

25 comments


Karakter Sasa Samsudin ini dah lama dah aku buat, cuma baru sekarang nak publish. Bila dah dapat, dia terus jadikan background blog dia. Hehehe..