Projek Khas: Malaysia Day Comic Bloggers Unite | Blog Komik oleh @thesharkox

Friday, September 16, 2011

Projek Khas: Malaysia Day Comic Bloggers Unite


Hoihoi..

Selamat Malaysia. Ini adalah projek khas yang mengumpulkan beberapa comicblogger yang ada di Malaysia (setakat ini). Aku telah dijemput oleh Jian Goh dari Akiraceo.com melalui Twitter untuk join Malaysia’s Comic & Doodle Bloggers , so aku pun OK join dengan menghantar watak Ayah dalam siri Tanyalah Ayah

Kepada comicblogger lain yang tak sempat nak join, jangan kecik hati kerana ini adalah projek pertama dan selepas ini akan ada banyak projek-projek kolaborasi akan diadakan bagi mereka yang menggunakan niche Komik / Doodle. Boleh apply untuk join di FB Group Malaysia’s Comic & Doodle Bloggers.


Ini adalah senarai comicblogger yang terlibat dalam Projek Malaysia Day ini
Dari kiri ke kanan:

1. Bolehland http://www.bolehland.net
2. Sharkox http://www.thesharkox.com/
3. Theeggyolks http://theeggyolks.blogspot.com/
4. CheeChingy http://cheechingy.com
5. Utarboy http://utarboy.blogspot.com/
6. Pauline http://iknowyoudontgiveadamnaboutmylife.blogspot.com/
7. Ernest http://dontlikethatbro.blogspot.com
8. Kouda Mainframe http://koudamainframe.blogspot.com/
9. MissMorbids http://missmorbids.net/
10. Pek Chek Kia http://pekchekkia.com
11. SolarCrab http://solarcrab.blogspot.com/
12. Akiraceo http://akiraceo.com

Salam Satuuuuuuu... Malaysia!!!

+Credit to Ernest Ng for the full list.

12 comments:

♥NuR SyAFiQah♥ said... [Reply to comment]

pergh3..sume lawa2 tu :)

Aujinz said... [Reply to comment]

huhuhu.. aku tak sempatt..
azahskaliskala takde eik?..

shada wentz said... [Reply to comment]

pehhhh. semua hebad! ;D kerdil gila rasa.

artzam said... [Reply to comment]

great project!!,terbaek!!hohohoho..tak jemput aku pun,hehehe :P

peep said... [Reply to comment]

perghh.. sume lawa2.. aku mmg xde seni so gambar lukis2 sume sampah.. :(

faten osman said... [Reply to comment]

nak join jugakk :(

d_LA said... [Reply to comment]

perghhh..best siyutt..tahniah yg smpat join..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@artzam: Next round aku akan invite semua comicblogger dari list aku bro..cuma haritu kalut banyak keja lain

Azah Skaliskala said... [Reply to comment]

@Aujinz:

huhu. banyak perkara yg perlu dibuat smpai tak sempat nk join. Then lambat paham konsep dia.. hehe. Nt kite join same2..huhuhu

Amirez said... [Reply to comment]

semua berbakat. nama Comic Blogger memang mengancam ;)

Nana Eddy said... [Reply to comment]

Setuju!!! Demonstrasi bangang. haha.

Memalu kaum, agama, dan bangsa. Sakit hati je dgr alasan yang "pakcik" tu bagi. Rasa nak sekeh2 je mamat tu kalo ada kat dpn ni ha! haha

YOUsoF said... [Reply to comment]

Mantap! Majulah komik untuk Malaysia! ;)