Pictures of Today: Les' Copaque [2 years ago] | Blog Komik oleh @thesharkox

Pictures of Today: Les' Copaque [2 years ago]




Ni korek2 dalam pendrive mana entah aku terjumpa pulak gambar-gambar ni
2 tahun yang lalu aku pernah menghabiskan 3 minggu dalam hidup aku di Shah Alam
To be exact, di Les' Copaque Production (LCP), kompeni yang bikin 2 budak botak, Upin dan Ipin
3 minggu bertapa di LCP ini untuk menuntut ilmu batin dalam jurus permodelan 3D
Ni saja aku nak share beberapa gambar yang ada

Mari lihat  "Pictures of Today: Les Copaque"

1) The Nizam Razak
The Sharkox (sengih macam kerang) with Bro Nizam

 Siapa tak kenal dengan dia ni,  angkat ketiak cepat.!! Inilah makhluk yang bertanggungjawab menghasilkan Misi Mustahak dan Siri budak kepala botak 2 orang tu. Dia jugaklah antara makhluk yang menubuhkan LCP tu.. tapi sekarang dah beralih angin ke Animonsta. aku ingat lagi dia pernah tegur aku lepas semayang zohor kat LCP "Budak training ke?? Cam mana, OK??". OK bro, training dengan korang masa tu memang TEBAEK...sampai aku boleh mengajar budak2 kat UUM lepas tu..


Good Luck bro dengan lu punya Animonsta! Roar!!
Fakta: Bini dia orang Jitra

2) The Batch 5
The Sharkox in black shirt

Ok, Ini adalah sebahagian dari budak2 yang datang untuk jadi pelatih selama 3 minggu dengan dorang. Kita orang adalah budak2 kacak dan comel dari Batch ke 5. Lihatlah aku sorang dah lah, kacak kan? tu pasal la blog ni nama dia Jejaka Kacak...Har har har..(perangai macam haram puji diri sendiri!)

Budak-budak dalam Batch 5 ni ada datang dari Perak, Kedah, Pahang, KL, dan Sarawak dan aku taktau negeri mana lagi yang aku tak sebut...

Ada yang memang dah ada asas 3D, ada yang dah memang kerjanya animator 3D, ada yang kerjanya animator 2D, ada yang dulu belajar letrik, tapi last2 jadi animator, ada yang langsung taktau apa, last2 diserap jadi staf kat LCP (err...kalu tak silap aku la), dan 3 orang budak perempuan dalam gambar ni sekarang ni dah jadi staf kat LCP (err...if i'm not mistaken la). 

Dan yang rambut panjang tu pernah kejap jadi staf kat LCP..Dulu masa training orang panggil dia Wak Long pasal dia buat karakter burung hantu nama Wak Long yang pandai mengukir dan suka makan akok.Mana ada burung hantu makan akok, burung dia sorang je. Burung hantu dia i mean. Woi, sapa tau facebook Yus Hamyus yang berambut panjang itu?????
 Fakta: Tajuk dalam gambar takde kena mengena dengan apa yang aku tulis..hihihi

3) A so called Lawatan Sambil Belajar
Korang dulu masa sekolah rendah suka pi lawatan sambil belajar kan? Kitorang masa kat sini ada jugak, melawat studio diorang..Melawat lepas seminggu habis training..

Uih, jangan katalah, memang aku beriya habislah masa lawatan tu, masuk studio audio la, tanya itu la, tanya ini la. Konon2 menunjukkan minat supaya dapat diserap masuk dalam LCP, hasilnya, memang ada yang dapat kerja dengan dorang..tapi bukan aku lah..Tengoklah tu, sampai terpejam-pejam mata mendengar penerangan...har har har
 Fakta: Masa hari last, bila di tanya kat bro Nizam, nak mintak tiket free, dia kata boleh bagi, tapi kena pi beli kat panggung masing2 katanya...Harharhar..


4) The Soundman with his very  REAL 'keyboard'

Encik ni apa nama entah, aku lupa. Serius sheet, aku cuba mencari nama dia dalam blog Mumu selama 30 saat, aku tak jumpa nama dia..Memang la tak jumpa, sapa suruh aku cari kat blog Mumu,  nama dia ada dalam LCP Production Blog . Brader ni nama Faren. dia ni keja buat musik untuk upin ipin

Apakejadah aku letak gambar dia ni? Pasal entah, ni je gambar yang ada dalam simpanan,. Tengoklah keyboard dia, memang keyboard yang sebenar..Kool kan?? Dan tengoklah, dia bela garfield kat monitor Epal dia..har har har. 
Fakta: apa fakta yang aku nak tulis ye??


5) The Last Kopek punya gambar

Ni antara gambar hari last kopek aku kat sana..Faizu (muka macam Chico Harahap anak Uji Rashid tu) dan Mumu tu antara makhluk yang ajar kitorang cara2 buat karekter masing2 mengikut acuan LCP. Ada lagi minggu pertama si Ah Wei yang ajar, tapi masa ni dia takde, dah balik Sarawak sambut Deepavali. Eh, bukan, dia balik sambut raya cina. Ada lagi beberapa orang datang ngajar, tapi aku tak ingat siapa..
 Fakta 1:  Gambar ni noise sangat, aku malas nak edjas, DAMN!!
Fakta 2:  Dalam gambar ni tak ada muka aku sendiri, DAMN lagi!!!


p/s: Add di Facebook

8 comments:

Terubuk Masin said... [Reply to comment]

Wawawahh....betul ke kat Lescopaq ni? Jadi trainer kat sana kena bayar ke?? Berminat jugak dengan kartun ni, tapi takde asas langsung boleh ke???

sabree hussin said... [Reply to comment]

wah menarik, selama ni aku cuma layan cerita upin dan ipin je. kali ni aku dapat layan person in charge dan person behind the scene pulak hoh o

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Terubuk Masin: Boleh...pergi la kat website dorang kalau dorang buat lagi kursus ni....www.lescopaque.com

The Sharkox said... [Reply to comment]

@sabree hussin: Haha...aku pelatih kursus dorang ajer bro..tak terlibat langsung dengan dorang...member2 aku tu ye la, dah jadi staff dorang

Anonymous said... [Reply to comment]

You have to write this things more.Presently there are a good amount
of people that are suffering from problems similar to weight problems and high weight at this present time.
The biggest reason right behind this scenario is a stressful existence and unnatural plan due
to that they can no longer spend right particular attention on their health and wellbeing.

Some of them do not have possibly time for it to exercise.
To them, the simplest way to remain healthy
and fit would be to start taking the right vitamin supplements.

If you want to forward to get an useful and certified organic dietary supplement, Forskolin can easily accomplish your requirements to much extent.
The pure extract of Forskolin has been used as an practical slimming
pill.

Also visit my website: where to buy forskolin in Texas

Anonymous said... [Reply to comment]

This pregnancy hormone is a bit more complex than most women think.
This is the opposite of other programs, in which ads
must specify "results not typical. There is also an eating regimen that you will have to follow very closely.

My web blog; average weight loss hcg injections

Anonymous said... [Reply to comment]

Thank you for the good writeup. It in fact was a
amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you!
By the way, how could we communicate?

Have a look at my website ... Xnyl.Me

Ting Cai said... [Reply to comment]

kate spade
soccer jerseys
salomon shoes
puma outlet store
coach outlet store
chanel handbags,chanel bags,chanel outlet,chanel 2.55
burberry outlet online
ed hardy jeans
cheap oakley sunglasses
kobe 9
discount oakley sunglasses
burberry outlet online
kate spade
prada shoes
oakley sunglasses
abercrombie and fitch
celine outlet
mcm backpack
christian louboutin outlet
coach factory outlet
ray ban sunglasses
lebron james shoes
pandora charms
oakley sunglasses
mcm handbags
adidas shoes
coach outlet store
christian louboutin outlet
adidas wings
hollister clothing
toms outlet
tory burch handbags
lacoste polo shirts
cheap nba jerseys
thomas sabo bracelet
thomas sabo uk
ray ban
lacoste shoes
burberry handbags
caiting0404

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...