Jom Conteng! | Blog Komik oleh @thesharkox

Jom Conteng!

Hoihoi..



Untuk entri kali ni abang join kontes dari Contengconteng.com. Sila ke contengconteng untuk join kontes ni.. Abang malas nak copy-paste syarat-syarat dia apa semua kat sini. Hehe... Abang kali ni pilih tajuk "Aku Ingat Lagi: Hukuman Paling Menakutkan Waktu Sekolah Rendah Dahulu..". Tapi abang nak tukar sikit jadi Aku Ingat Lagi Hukuman Paling Menakutkan Waktu Sekolah Menengah Dulu, pasal masa sekolah rendah abang tak ingat apa hukuman yang paling menakutkan.

TheSharkomikx:
#Hukuman Paling Menakutkan






Serius ngeri dengan hukuman Cangkung Atas Meja ni. Sepanjang belajar kat sekolah tu, rasanya 2 kali kami kena cangkung atas meja dengan Cikgu Wan Rokiah. Mula-mula masa Form 2, lepas tu Form 4 rasanya. Hui, memang legend-lah kalau kena pasal satu blok boleh nampak. Sampai sekarang kalau abang jumpa classmate abang, cerita ni mesti jadi topik perbualan. 

Ok, then Fadhli hamdan mintak sedikit rekomendation dari peserta kontes ini. Ini abang punya recommendations.. Wah, skeaping London gitu


:)

p/s: Cikgu dulu berani buat denda pelik-pelik pasal budak-budak zaman dulu tak reti nak saman cikgu.

Tolong VOTE untuk hari ni

Terima kasih :)

31 comments:

Hajira Razali said... [Reply to comment]

masa darjah satu dulu aku selalu kena buli dengan budak lelaki. benci.

putrifayad said... [Reply to comment]

hahahaha..x penah dgr denda cangkung atas meja..:)

adwafarahin said... [Reply to comment]

denda paling style gila :P

HajarRasdi [BdkKck] said... [Reply to comment]

wowwww!! menarik gila entri ni. haha..
boleh memang nie!! hehe..

Emila Yusof said... [Reply to comment]

hahahaha

hayra said... [Reply to comment]

haha comel gila kena cangkung . kalau terkentut tak pasal je . hahah

Ahmad FIkrizaman said... [Reply to comment]

Waa.. Tak penah lagi kena denda cangkung atas meja.. Memang legend.. Btw,harap2 harap menang... Menarik ni..

lylaROCKprincess said... [Reply to comment]

sy pelajar cemerlang..
so sy tak pernah kena denda mcmtu..
cewah...
mesti best kan kalau sesekali kena denda...

waaa nice one...
good luck..
heh...

sue said... [Reply to comment]

sempoi pnya denda...=)

gabanMorka said... [Reply to comment]

woah, aku xpernah kene lagi denda tu?


selamat.haha

javanese DOVE ! said... [Reply to comment]

masa aku sekolah menengah,
tudung aku kena gunting dgn ustazah.
sbb tak cukup labuh.
patutnya kena melebihi paras siku..
tp aku kan gonjeng,
geng dgn bdk-bdk gonjeng.

tp,lg ustazah tu gunting..
lg pendek la tudung aku..
hish.

storyfromme said... [Reply to comment]

hahaha...style la kena denda mencangkung.

mQcai said... [Reply to comment]

hahahaha...aku naseb kne cangkung kat luar kelas jer..
tp aku rse yang pling bnyak kne cangkung BAKO la..hahahahha

Nurul dot..dot..dot said... [Reply to comment]

suka blog ni sebab kreatif..ape kata join contest nurul ni..khas untuk orang2 yang kreatif hehe ^ ^

http://nuruldotdotdot.blogspot.com/2011/05/mini-contest-pertama-anjuran-nurul.html

have fun!!=)

zuwaidah said... [Reply to comment]

yaaaa zaman dulu2 cikgu bagi denda pun tak berani langsung nak melawan...lari keliling padang 10 kali, kak zu lari 2 round saja hahahahahhaha

❤NazirahMoktar❤ said... [Reply to comment]

hohohoh..semoga ko menang wehh..pastu bgi pinjam kat aii buku siri 1 dgn siri 2 tu..nnti pas baca aku pos balik..heee

Park Air said... [Reply to comment]

Hoi mana boleh pakai topi dalam kelas!
Kesian budak belakang meja ko tu haha..

temuntirung said... [Reply to comment]

aku lum pernah kena lagi ah denda legend camtu.. tringin nak rasa haha

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Hajira Razali: heh, ini cita pasal denda lee.. nak vita pasal buli bukan dalam entri ini..hehehe

@Fayad: pasal takde cikgu yg berani buat

@Adwa: Style gilass

@Hajar, Fikri.my: Tak bajet nak menang pun..juz share je

@Kak Emila: Akak datang bagi komen HAHA kat sini dah cukup buat saya senyum

@HayraL Haha..kalau terkentut tu tak pernah lagi kot

@Lyla: rugi la jadi pelajar skema

@Sue: sempoi dan paling dikenang sampai ke tua

@Gaban: ko ni mesti budak skema

@JavaDOve: hahah..apalah ustazah tu..

@Storyfromme: memang stylee

@Kucai: Hahaha..kawan2, Kucai adalah rakan secangkung aku masa di sekolah dulu..hahaha

@Nurul: tq nurul.. kalau rajin abang join eh

@Zuwaidah: ceh..tak aci gila ponteng larian sampai 8 round

@Nazirah: tak rasa menang pun. juz nak share je

@Parkair: Ape nak kesah, satu kelas kena cangkung masa tu..

wannurfazrini said... [Reply to comment]

wahhh u join, boleh la u ade own doodle. btw selamat berjaya! bukan u dah ade ke komiknya ? ;))

Anonymous said... [Reply to comment]

Lari keliling dataran sekolah x siap homework bhasa Jepun....Tempohmsahomework..blan 11-12

muhcizzra said... [Reply to comment]

semat pengalamn ne...

javanese DOVE ! said... [Reply to comment]

SHARKX!

kau mengangkung ke ape!
ngangkung puja cikgu kau ye?

haha.

pearl jade said... [Reply to comment]

wah idea yg menarik
t aku try wat kt student aku..haha
tp mmg legend gile ckgu wan rokiah

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Anonymous: haha..itu hukuman standard

@Muhcizzra: bukan semat, ngeri namanya

@Javanesedove: Haih, ngnkung mende...cangkung la..cangkung macam nak berak tu..

@PearlJade: BUat, tapi kalau kena saman dengan student, tabahkan aje hati tu

The Sharkox said... [Reply to comment]

@wannurfazrini: heh, buat entri karangan biasa pun boleh la fadz

Anonymous said... [Reply to comment]

admin blog ni mesti bdk seri perak........

~eZmALiZa~ said... [Reply to comment]

hahaha..tlg menambahkan LIKE di FB like botton! haha.. :D ni cite real ke?kalo real, i can't imagine la sharkox cene dolu2..hahahaha :D

The Sharkox said... [Reply to comment]

@~eZmALiZa~:n Serius real. 2x kami kena..satu kelas kena so takde la malu sangat dengan budak2 kelas sendiri..hahahaha

Mr.Kerro said... [Reply to comment]

Bro ko duk Teluk Intan ke? mak aii aku pun sama tak sangka ada geng.. ahahah, kau EX-seri perak ke? aku pon sama cikgu ROKI tu mmg lain!!! kitorg pggil cikgu rokiah tu cikgu roki.. hahah...

Ms J said... [Reply to comment]

seriously idea yang best!!! Kalau buat best nih.. muahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...