Rahsia Mendapatkan Anugerah Dekan Terbongkar!!!! | Blog Komik oleh @thesharkox

Sunday, April 10, 2011

Rahsia Mendapatkan Anugerah Dekan Terbongkar!!!!

Hoihoi..

Baru-baru ini, awek aku telah mendedahkan rahsia bagaimana beliau dapat anugerah dekan selama 3 semester sepanjang pengajian kat universiti dulu. Kepada mereka yang masih bersekolah, anugerah dekan adalah anugerah terulung dalam setiap semester yang menjadi idaman semua mahasiswa/i.

Anugerah ini sungguh sukar untuk idapati kalau anda adalah seorang mahasiswa/i yang mempunyai ciri-ciri pemalas tegar tahap keldai. Sebelum ini memang aku tak pernah tahu akan rahsia beliau ini. Mari sini aku nak kongsikan rahsia tersebut. Sesuai untuk mereka yang suka study last minit, kemudian dengan tipikalnya akan berkata "tawakal aje lah".










DAMN! Cara macam ini pun ada ke? Sungguh aku terkesima bila mendengar rahsia tersebut. Haa.. Adik-adik semua silalah try cara ini. Exam dah dekat kan? Pergi print semua nota sekarang dan tidur bersama-sama mereka. Jangan jadi macam abang ni. Abang dulu tak dapat dekan bukan pasal abang ni pemalas, cuma abang ni suka study depan monitor aje. Takkan abang nak peluk komputer abang yang besar dan berat tu pulak kan?




:)



p/s: Jangan lupa try jugak air rebusan nota dan bancuh dengan air sirap.

44 comments:

syafiqa hayra said... [Reply to comment]

hahahaha , time spm buat mcm tu x jd ponn . last2 dpt 4A je :'( hmmmmm

♥CIK SHA♥ said... [Reply to comment]

ahahaha..tips awek ko bg tak bleh blah weh..dulu aku pernah try..tak berkesan pun cara tu..kenape?


ko kalau tak sebut air sirap tak boleh eh??apsal suka bg aku terliur nih??huwaaaa..

Ayeem Jemain said... [Reply to comment]

aku tido ngan magazine playboy, patot laaaa

Naddia said... [Reply to comment]

aku wat camtu la weh...DL tetiap sem weh..sampai malas da aku nek pentas amek sijil.balik2 muke aku

budingyun said... [Reply to comment]

kena tidur dengan laptop la gamaknya..haha..

gabanMorka said... [Reply to comment]

cis..
kedekut ilmu
awat lambat sgt bgtaw?

peep said... [Reply to comment]

Lol gile ayeem... Haha patot ahh

zikeryhassan said... [Reply to comment]

agak2 kalau jwb exam dgn nota boleh dpt anugerah dekan x?

Brother AShraf said... [Reply to comment]

haha...cara ape nie?? mcm hampeh jea =.='

javanese DOVE ! said... [Reply to comment]

AIR SIRAP,AIR KENDURI.
HAHA.
KO DGN AIR SIRAP MMG KAMCING KAN...
FAMILIAR BETUL DGN IBU SIRAP LA NI KAN..haha

tp,seriously nk tau sgt selain rhsia mcmtu yg awek ko buat..tuk maintain dean list!
jeles!
sob sob sob..

hakeem kira said... [Reply to comment]

oraite nnt gua cuba

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

whoaa dekan ?

haa nanti nak try jugak
HAHA~

anies anessa said... [Reply to comment]

aku dok buat,xpndai2 pon

Niza Romli said... [Reply to comment]

awat tak habaq awai2..kalau dak dulu konpom tak payah aku ambik spm smpi 2x..keh3

putrifayad said... [Reply to comment]

hahaha..
siyes btul berkesan woo cara tu..
x DL pon, at least mantap la result..:)

pearl jade said... [Reply to comment]

syarima hebat!!!

❤NazirahMoktar❤ said... [Reply to comment]

lawak la.kalo berkesan cara ni,tiap sem la aku dekan weh..hehe..

Ewan said... [Reply to comment]

berkesan la.. saya tido peluk laptop, subjek ict dapat cemerlang.. ~~ * . - haha

wannurfazrini said... [Reply to comment]

i tido dgn gmbr skandal, patut la makin har dia makin syg . bwhahahahaha

The Sharkox said... [Reply to comment]

@syafiqa hayra: takpe, akan datang cuba lagi ye..

@Cik Sha: Hahaha.trademark blog ni kot

@Ayeem: Tu mesti subjek anatomi tu, kan?

@Naddia: Gila ah berlagak..hahaha

@Budingyun: Tdo dengan laptop, kalau terhempas ke lantai, menangis sepanjang exam..haha

@Gaban: Heh, aku pun baru dapat tau la..huhu

@Peep: Dia memang macam tu..tak leh kata apa..

@Zik: Haha...bukan takat anugerah dekan, dapat anugerah naib canselor terus..

@Brother Ashraf: Hampeh2 pun berkesan gak bro...haha

@Javanese Dove: Makan kismis doa sekali kot..hehe

@Hakeem: Bagus2...cuba cuba

@Sy. Radiah: Try2...

@Anies: Cuba rebus dengan air sirap, mana tau berkesan..

@Niza: Buleh ja nak ambik SPM untuk kali ke 3, lepas tu try apply cara ni

@Fayad: hehehe..dia tak dekan, mmg sipi2 nak DL..

@Jade: Dia yg hebat, tuan hamba ni tak hebat pon

@Nazirah: Belum terlambat..haha

@Ewan: Bagus2.... lepas ni bagi subjek lain pun cemerlang gemilang terbilang helang...

@Fadz: Haha..skandal yang muka macam tomok tuk ke? auwww.

-hanyaaku- said... [Reply to comment]

wah hebat la... heehee

bLaCk | maWaR said... [Reply to comment]

errr~

err~

(~.~")


(^^)v

Nurisya Edilysha said... [Reply to comment]

Hey Korang....memang berkesan lah!....itu adalah cara untuk tak rasa bersalah sebab tido awal tanpa study lah!....

Wuucin Kimora said... [Reply to comment]

Naseb xda ipad lg time tu.. klw x abg duk peluk ipad la....rimgan sket..hahaha ;D

budak awam said... [Reply to comment]

nampak beno menipunye..
ni msti kaki tgk dvd ni:P

AISHA INANI said... [Reply to comment]

uish! terbaik awek hg!! muahahahhaa,

ahh malas aku, buat tak selesa nak tidor! takper biar tak dean list asal bergaya! wkakakaka.

adwafarahin said... [Reply to comment]

jenuh la nk merebus lappy sbb coding n notes sume dlm nie hahah

ParkAir said... [Reply to comment]

Member aku penah wat macam ni, dan mmg menjadik! kitorang sungguh2 belajar dia rileks je. Last2 dia score lagi tinggi.

The Sharkox said... [Reply to comment]

@-hanyaaku-: Hebat kan??

@Black Mawar: (T_T)

@Nurisya: Hai U...(orang yg dapat dekan 3 semester peluk nota)

@Wuucin: iPada masa tu masih dalam fasa research..Ceh, padahal skg pun takde jugak iPad.

@Budak Awam: Bukan kaki tengok DVD, kaki sedut Movie donlod dari rumet.haha

@Aisha: Hahaha..betul2..apa guna dapat DL tapi tidak bergaya ye tak?

@Adwa: Haih, jgn buat pasal nak rebus lappy, kena lempang ngn boyfren nanti..

@Parkair: Cis, kenapa dia tak gtau ko rahsia tu? sama je dengan awek aku.. simpan rahsia sorang2..

Nurisya Edilysha said... [Reply to comment]

I U I U....hangpa ingat hangpa cakap omputih, hangpa Baguih ka! **CUN**

Hadi Rofiee said... [Reply to comment]

Aku suka cerita kartun di atas. Dapat difahami tanpa perlu mengarang artikel. Hehe. :-)

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Nurisya Edilysha: awak masih tidak kebah demam filem CUN ya?

@Hadi: Kalau u suka, i pun suka..auww...

Aujinz said... [Reply to comment]

wakakakaka.. gilos...takde aku buatnye.. koh koh koh

(..patutlah bengap sampai sekarang.. koh koh koh.. aku ler.. )

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Aujinz: ish ish ish..tak baik kata diri sendiri bengap...

Wan Gerrard said... [Reply to comment]

ok2, aku nak test skrg :P

javanese DOVE ! said... [Reply to comment]

kismis doa?
bukan setakat doa,segala jnis surah aku baca..
mungkin kismis aku makan tu byk semut kot.
aku termakan ngn semut-semutnya sekali.

>Misz Farah..?< said... [Reply to comment]

comella!!!! =)
mohon share dkt blog. nnt sy creditkan blog saudara. thanx. =)

topo said... [Reply to comment]

zaman buffered earning ni zaman yang paling kritikan sekali hahaha hahahahahaha

abrablog said... [Reply to comment]

dah habis zaman belajar, kalau tak, boleh tiru cara nih. hehe..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Wan Gerrard:Sila2...

@Farah: Ok...dibenarkan

@Topo: BE? HAHAHAHAHA...

@Abrablog: takpe, sok nak sambung Phd Boleh kot try..hehehe

nurdani said... [Reply to comment]

haha..kalau betul la cara macam tu berkesan memang aku dapat anugerah naib caunselor la nampaknya

Ahmad Fikrizaman said... [Reply to comment]

Ayat tak boleh blah.. "Teknik rebus nota tu tak berkesan lagi dah time zaman buffered earning tak naik2 ni"... hahaha... =.="

Raji berkata said... [Reply to comment]

erk btol ker nih?
nk try gak lah nnti
hohohoho

Anonymous said... [Reply to comment]

celine handbags
ugg boots clearance outlet
mac cosmetics wholesale
mac cosmetics
cheap uggs
nike roshe run
gucci outlet
ugg boots sale uk
furla handbags
ray ban outlet
louis vuitton outlet sale
ugg clearance
woolrich jackets
genuine uggs
burberry outlet
gucci bags
canada goose jackets
mbt shoes
cheap ugg boots
canada goose sale
furla handbags
prada handbags
salvatore ferragamo shoes
canada goose jackets sale
ugg outlet online
tory burch outlet online
nike outlet
nike outlet online
roshe run
joe new balance outlet