Tempahan melukis karakter TheSharkox style dibuka | Blog Komik oleh @thesharkox

Monday, June 20, 2011

Tempahan melukis karakter TheSharkox style dibuka


Hoihoi.. 

Dah lama tak menaip dalam Bahasa Malaysia. haha..

Ok. Oleh kerana aku nak beramal jariah sikit (sambil buat modal isi minyak kereta), sekarang aku buka tempahan untuk siapa-siapa yang berminat nak karakter untuk Blog, Facebook atau avatar twitter. Kira macam doodle la. Tapi ikut acuan TheSharkox. Hohoho. 

Aku ikut harga standard pasaran. Tak mahal dan tak boleh murah sangat. Tak boleh murah-murah pasal harga ni pun dah kira murah dan susah nak lukis. Berikut adalah senarai harga. 


1 Karakter  = RM 15
*Item tambahan = RM3-RM10 (bergantung kepada saiz dan komplekstiti)

  Contoh
www.azrarahman.com

http://mfirdausishak.blogspot.com

Salah satu dari empat karekter untuk
Banner Petronas Mesralink Family Day 2011
(Update selepas 18 Jun 2011 )

Khairul Fahmi Che Mat
www.jejariruncing.blogspot.com
Faizal Tahir

Yummy Biscuit



2 Karakter / Couple = RM 25 + Free 1 item tambahan
*Item tambahan    = RM3 - RM10 (bergantung kepada saiz dan komplekstiti)


Contoh
http://muhcizzra.blogspot.com/
www.jejariruncing.blogspot.com



  • Cara penghantaran melalui Emel. 
  • Format imej JPEG dan PNG. 
  • Background warna putih dan juga transparent akan diberi. Kalau nak background warna lain pun boleh
  • Kalau berminat, sila emel ke details ke thesharkox@gmail.com ataupun Hoi saja di twitter (@thesharkox) ataupun di FB page (Kelewatan reply setiap pertanyaan adalah dijangkakan..haha..).
  • Bayaran perlulah dilakukan sebelum secara bank in ke CIMB Bank. Nanti dalam emel aku bagitahu nombor akaun.
  • Tempahan boleh siap dalam masa 24-48 jam. Itu pun bergantung kepada tahap kesibukkan. Aku hanya ada masa sebelah malam sahaja (8malam-12 tengahmalam) untuk buat kerja-kerja ni. Siang aku ada kerja lain yang perlu diutamakan. 
  • Setakat ni aku ambil upah buat karekter sahaja. Header tak buat. 
  • Untuk melihat karakter yang telah dilukis, boleh klik di sini
  • Sekian, terima kasut.

Anda Kaki Shopping Online? Sila ke Hishop, laman ekslusif untuk kaki Shopping Online  Hishop.my
Blackberry Playbook dengan Maxis: Cuba try test Blackberry Playbook pulak.  Maxis
Teh BOH dan Hadiah Berpeluang memenangi Nissan Grand Livina dan iPad  Teh BOH Page


Apa-apahal, boleh Hoi kat emel, twitter or FB page. Kat komen pun boleh. Kelewatan reply setiap pertanyaan adalah dijangkakan lagi..haha..


  






22 comments:

Ahmad Fikrizaman said... [Reply to comment]

Ayat atas tu bila baca serius ja.. tapi bila sampai bawah, terima kasut.. adei..

wannurfazrini said... [Reply to comment]

ok bisnes bermula. go go!

adwafarahin said... [Reply to comment]

hoho da bisness da cayalah!

Makhluk Hijau said... [Reply to comment]

yOk..bisness! :D

theeggyolks said... [Reply to comment]

Yo! starting business aye? >_< All the best!

Fara Ada said... [Reply to comment]

waaaaa...great starting of business la TheSharkox..bgus2...atleast ada side income buat modal buh minyak yg asyik dok naik..xturun2..haha

Ayeem Jemain said... [Reply to comment]

goodluck! kikiki

taiko said... [Reply to comment]

Dah berniaga? Ada kerja kosong? Haha

ParkAir said... [Reply to comment]

Good luck weh! Tak menang tangan la ko pasni.

hamzah ian said... [Reply to comment]

belanje la aku mekdi satu weh.. hahaha

nurdani said... [Reply to comment]

cantik wo. nak jugak. tak boleh nego lagi ke? hik. nanti den email eykau yo

Cik Cempaka said... [Reply to comment]

mmg style lah minah baju merah tu =)

ken said... [Reply to comment]

cute drawings.. u sure ada talent :)

d_LA said... [Reply to comment]

lukis gmbr aku pakai baju merah camtu gak..hehe

Alya Esprézzo said... [Reply to comment]

alaaaaaaaaaaaaaaaa...abg, alya punya mana? nak jugakk... :(

Diana Jamal said... [Reply to comment]

TheSharkox, smoga bisnes maju. Raya ni bleh la kitorg pau duit raya!! wuuhuu!

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Alya Esprézzo: kalau nak silalah kemukakan order melalui emel..hehe

@Diana: Kalau maju, takpayah pau duit raya, i bagi je..haha

eza said... [Reply to comment]

weiiiii nape ade muke aku disitu,,,maluuuuunyeeeee

Wadi AR said... [Reply to comment]

kalo templet encik amik tak?

Syafz said... [Reply to comment]

all the best...cool, bro!

loVe puRpLe said... [Reply to comment]

bestlah.. mantap gile (^-^)

Anonymous said... [Reply to comment]

ugg outlet online
air max 2015
gucci sale
nike air max 2014
louis vuitton outlet store
nike shox
longchamp outlet
air max 95
nike store
miu miu handbags
fendi bags
nike air max 2015
cheap ugg boots
cheap nike shox
kate spade handbags
moncler jackets
north face outlet
michael kors outlet
belstaff outlet
cheap uggs
genuine ugg boots
cheap uggs for sale
ugg boots for kids
air max
ugg sale
michael kors outlet
juicy couture outlet
patagonia jackets
discount basketball shoes
womens ugg boots
ugg boots outlet