Cara-cara nak hilang kawan dalam Facebook..haha | Blog Komik oleh @thesharkox

Cara-cara nak hilang kawan dalam Facebook..haha




Baru beberapa hari lepas terbaca entry Khai Hassan pasal Facebook
Aku pun rasa benda yang sama jugak,
Tapi aku malas nak tulis panjang-panjang macam dia 
Baru 8 bulan aku ada akaun Facebook ni. 

Ada orang putih buat kajian pasal Facebook baru-baru ni. Orang putih tu kata kebanyakkan pengguna laman sosial ni boleh hilang kawan pasal kawan dia tu BORING dengan dia  pasal dia kerap sangat dok update status entah hapa-hapa

Ko boleh hilang kawan pasal kawan ko boring dengan ko? Boleh bro. Orang putih tu siap guna istilah Defriending-hilang kawan dalam laman sosial.

Harharhar..


Serius, aku pun mengalami perkara yang sama. Aku boring gila sawan babun  kalau ada member-member dalam list Facebook aku yang setiap 10 minit akan update status dia orang. Kalau update status yang memberi informasi macam nak bagitau tarikh kawin ke, nak bagitahu nenek dia eksiden di langgar lembu ke, nak share pasal kerja kosong ke, ok lah jugek. 

Ini post entah apa haramjadah iku suka dia ajer. Post 'Baby, i miss u so much, Love u bla bla bla..', 'Geram kat minah tu bla bla bla',ah, banyak lagi, aku terlupa post-post jijik dan geli ketiak ni macam ni. Macam gampang. Terpaksa aku hide orang-orang begitu supaya mata aku tak rasa geli ketiak..

Itu belum lagi orang yang dengan bangganya mencanang kejahatan dia, konon-konon dia rasa cool..cool like rabbit sheet!

Hey, for so called Job hunters, be careful haa..



p/s: Korang ada tak contoh-contoh post geli ketiak kat Facebook?




19 comments:

Mimie.Candy Cane said... [Reply to comment]

hahaha...aku pun menyampah jugak.5=10 minit skali shout statas.lepas tu stats pulak semua emo2..stok2 nak maki orang je..jadi selamat di hide kan.kalo aku menyampah sangat,remove terus.bye2..

wannurfazrini said... [Reply to comment]

hahaha sasasakaiiiii :D

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Mimie.Candy Cane: Wow...5 menet sekali shout 'statas'. memang geli kan?

The Sharkox said... [Reply to comment]

@wannurfazrini: aahahahaha...sasasakai...what the heck is sasasakai fadz? status jugek ke?

SitiMashitahSaidin said... [Reply to comment]

hahahahaha... btoi2.... nyampah gak tiap minit update status....

LuPorTi said... [Reply to comment]

I might lost some FB friends. Haha.

The Sharkox said... [Reply to comment]

@LuPorTi:Hide them..haha

|niey| said... [Reply to comment]

seb baik xdek yg camtu.. satu lagi.. pic yg x berkaitan pun di tagnyer.. wat serabot jer..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@|niey|: Orang yang tag2 tu namanya The Horrible Photo Tagger..haha

Nasrina said... [Reply to comment]

i'm glad i dont have facebook :)

OrenLimau said... [Reply to comment]

hahhaha..betol2.
aku suka pasal ni sbb aku pun slalu membersihkan senarai rakan-rakan yang poyo.
ntah apa-apa.ingat semakkan wall org tuh org suka la?cis!

Mimi Saidi said... [Reply to comment]

hahaha....seyes bangang tahap nk mampos

Lisss said... [Reply to comment]

plg menyampah bila tgk wall-to-wall post kekasih2 yg naik kt home kita. baby2, syg2, rindu2, setiap 5 minit. macam haram sungguh! geli gila! hp dh xde kredit ke ape utk hal privacy mcm tu. haihhh

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Nasrina: Takde FB? really? GOOOOOOD..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Lisss: Ya.....itulah status yang paling di benci...haha...

Nasrina said... [Reply to comment]

serious...no fb.. :)

Saed Malikov said... [Reply to comment]

aku setuju ar artikel ni..nice bro!!

DaRa MaNiskU said... [Reply to comment]

sekarang facebook dh jadi mcm feelbook..huhu
feeling2 jer,lps tu emo..adoi

Anonymous said... [Reply to comment]

new balance outlet
christian louboutin sale
mac cosmetics
uggs for sale
miu miu handbags
cheap toms
kd shoes
tods shoes
nike air max
cheap air max 90
coach outlet store online
barbour jacket
mac cosmetics wholesale
nike heels
coach outlet store online
guess handbags
discount uggs
reebok outlet
kd 6
nike high heels
air max 2014
nike high heels
miu miu bag
mulberry bags
cheap ugg boots
uggs clearance
nike shoes
coach purses
mulberry outlet
michael kors outlet
new balance shoes
chi flat iron
chloe outlet
uggs outlet stores
nike roshe run

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...