CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly | Blog Komik oleh @thesharkox

Thursday, October 28, 2010

CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly

tags; CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly, konvokesyen UUM, Dewan Muadzam Shah, UUM, Topi konvokesyen, Majlis Konvokesyen UUM ke 23, Pesta Konvo UUM Ke-23,  Pesta Konvo UUM, UUM,
Hoihoi..
Musim konvo datang lagi.Oh yeah.. Musim konvo hanya akan tiba sekitar bulan Mac-April dan juga Oktober-November. Sekarang ni pihak-pihak universiti awam kat Malaysia ni dok giat nak berkonvo. Uni aku jugak nak join juga bab-bab konvo ni. Mana boleh dibiarkan. Uni lain konvo, uni kita pun kena konvo jugak. Uih, tapi entri ini bukan untuk cerita bab konvo, tapi cerita bab gambar konvo.

Ok, masa jalan-jalan cari pelempang tadi, aku terjumpa satu kontest ni. Macam menarik dan menaikkan nafsu pun ada. Nama dia  CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly. Serius sheet, aku tak faham kenapa ada Cantik Dalam Huduh tu. Rupa-rupanya blog tu punya tagline..ish ish ish..

Maka nak dijadikan filem, oleh kerana aku pernah konvo dulu, aku pun decide nak join kontest ni . Si pembuat kontest ni, encik bernama Daniel Zaidi telah mengarahkan si pen-join kontest dia ni upload gambar, lepas tu nanti dia nak bagi hadiah spek Rayban seketul. Takde siapa-siapa pun yang tag aku suruh join. Ah, aku ni POSER jugak bab-bab kontestis ni, so dengan murah hati  dan jugak kehenseman, aku JOIN ajer.



Aku memperjudikan hidup mati aku menggunakan gambar ini. Ni gambar masa aku dan kawan-kawan aku baru lepas keluar dari dewan Muadzam Shah, UUM. Aku tak tahu kenapa asal habis ajer sesi konvo, graduan akan baling topi konvo dia tu. Serius sheet aku hairan. Kenapa orang tak baling jubah yang dia pakai tu?? Baling jubah sebenarnya kelihatan lebih stylo  (tapi kebarangkalian akan dapat pelempang dari pihak seketariat sesi konvo juga lebih tinggi. Maka, mungkin sebab itu graduan tak baling jubah konvo kot). 

Ah, persyaitankan itu semua. Aku kan poser, so poser mesti ikut apa orang lain buat kan? Then, aku ikut ajer lah apa yang orang lain buat.  Peduli apa dengan kehairanan aku tu. Ha, apa laga, kasi lambunglah topi pelik tu tinggi-tinggi.. Ah, lupa nak cakap, gambar ni snap pakai kamera kompak biasa je. Tak de guna DSLR pun. 

Dan, Daniel Zaidi tu aku tengok kacak jugak orangnya, macam Shaheizy Sam dalam cerita  Adnan Sempit pun ada..betul, tak tipu ni. 

Harharhar

Cheers,
Have a nice Thursday

p/s: Kipas kena kuat beb, barulah sejuk.

Woih, aku terlupa, dia suruh tag. Aku ingat nak tag kat Kuan, Izad, Syarima, Mael, dan Aben


15 comments:

~ PIJA ~ said... [Reply to comment]

macam terlebih 30 patah perkataan jer..hehee
p/s: kompem hang dpt rayban...hahhaa

wannurfazrini said... [Reply to comment]

fuhhh!leh dapat rayban ni .HAHA

E.d.Y said... [Reply to comment]

ok...thanks sudi join...tunggu keputusannya nnt k...tp ayat last tu xde markah lebih tau..haha...good luck..:)

sundaychoc said... [Reply to comment]

tag untuk menda? hahahahahahahha.

The Sharkox said... [Reply to comment]

@~ PIJA ~: and @Fadz:Haha...dapat ke?

The Sharkox said... [Reply to comment]

@E.d.Y: Takde markah ke? Penat tau buat..haha

The Sharkox said... [Reply to comment]

@sundaychoc: Untuk spek rayban..hehe

ken said... [Reply to comment]

saya pun buat begitu bila saya graduate :)

Azwandy Bin Muhamad said... [Reply to comment]

Gudluck k..Hehe...

hays irzam said... [Reply to comment]

mingkin x dapat kot...........sebab pic team ktorg xder heheheeh

Anonymous said... [Reply to comment]

Hey, something is wrong with your site in Opera, you should check into it.

Fathiah Jasni said... [Reply to comment]

patut pasang aircond kuat sket.. dia x suke kipas :P

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Fathiah Jasni: Tak mampu beli aircond...kipas pun kipas kertas je..

Anom: Opera Prob oready solve lah

Anonymous said... [Reply to comment]

I'm newbie, hi

Anonymous said... [Reply to comment]

miu miu bag
mulberry bags
cheap ugg boots
uggs clearance
nike shoes
coach purses
mulberry outlet
michael kors outlet
new balance shoes
chi flat iron
chloe outlet
uggs outlet stores
nike roshe run
nike shox
moncler outlet
discount ugg boots
dansko shoes
coach factory outlet online
ugg boots outlet
uggs for cheap
jordans 11
dansko clearance
ugg sale
celine bag
ugg sale
coach purses outlet
ugg clearance
ugg boots for women
ugg boots outlet
dolce gabbana outlet
uggs for sale
michael kors handbags outlet