Kami ada DSLR, kau ada??? | Blog Komik oleh @thesharkox

Kami ada DSLR, kau ada???




Hoihoi....
Sudah, cukup-cukuplah kisah Eksiden 101010
Kali ini aku nak buat entri pasal mereka yang ada DSLR
Mereka hebat kerana mereka ada duit beli kamera mahal-mahal
Tapi orang macam aku ini, tak berduit, pakai kamera handphone 1.3MP pun jadilah
Harharhar

Sekarang ramai budak-budak berangan nak ada jugak DSLR ni. Pasal apa? Pasal makin ramai budak2 dah pakai DSLR, so kita kenalah ada jugak supaya dapat kelihatan cool dan bergaya dikalangan rakan-rakan. Apa barang kau pakai kamera Compact Digital Camera 10MP beb, tak layanlah. Mana boleh buat 'bokeh' pakai kamera digital, buat micro mode boleh lah. Itupun nampak sengal ajer. Tak cukup hensemlah kalau tak ada DSLR..

Aku pun memang dulu pasang niat nak angkut jugek DSLR ni sebijik, tapi itu 2 tahun lepas lah, masa tu tak ramai lagi orang pakai DSLR ni. So, aku pun apa laga, memasang angan-angan untuk membeli menatang DSLR ni. Siap kumpul duit lagi. Lepas 2 tahun, aku berjaya jugak untuk tidak memiliki DSLR, pasal duit simpanan banyak digunakan untuk repair kereta..Lagipun, dah ramai sangat pakai DSLR ni, macam tak bestlah pulak (ayat cover).

Tak apalah, orang takde duit buat cara tak ada duit. Pakai Compact Digital Camera 10MP pun masih boleh mengambil gambar bogel

Harharhar

Bila tengok kawan-kawan yang ada DSLR ni, ada berlaku sedikit ke'tipikal'an, terutama bila dia orang mula-mula pakai. Antara contoh tipikal ialah; MESTI snap gambar sendiri kat SIDE MIRROR kereta dan CERMIN BESAR..tak caya? percayalah..Ni bukti kawan-kawan aku yang ada DSLR.


Kategori SIDE MIRROR

Kategori CERMIN BESAR


Hoi, suka hati kamilah kami nak shoot macam mana pun, kami ada DSLR, kau ada ke????? Takde kan? Dah, pergi main jauh-jauh!
Harharhar

Cheers,
Have a nice Wednesday

p/s: 2 hours of my life being wasted..pffhhhh...


+Pictures credited to

33 comments:

Mimie.Candy Cane said... [Reply to comment]

uwaaaaa...teringin jugak nak sangkut dslr kt leher..tp x mampu lagi...huhuhu

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Mimie.Candy Cane: HAHA...Sngkut henfon sudah..

LuQs said... [Reply to comment]

bestnye ade dslr..ingat nak beli gak la

Ourbloggerlists said... [Reply to comment]

Wakakaka~ you should put the geng amek gambar dalam toilet~

wannurfazrini said... [Reply to comment]

hahahha, hey DSLR bukan digunakan utk mgambil diri sendiri ok? kalau fone takpe lagi . org slalu guna DSLR org yg berjiwa seni bkn saje nak tunjuk bajet , kau ada dslr aku pun kene ada gak! entah papetah beli dslr semata-mata nak tgkap depan cermin LOL . jgn marah siapa yg terasa :D

aKuan said... [Reply to comment]

tu pun nak jelles ker..
kesian kat dia orang..
dslr mana boleh nak ambik gambar sendiri mcm camera compact.. hehehe

The Sharkox said... [Reply to comment]

@aKuan:Haha...takboleh pasal tebal sangat

Fadz: Kena la ada, barulah boleh eksyen...hehe

Bloggerlist: Bukan ke yang tangkap gambar dalam toilet tu budak sekolah belum baligh aje yang buat? Itu pun pakai henfon..haha

Luq: Kau kan kaya, apa laga, kasi beli lah sejibik...

xhilmi said... [Reply to comment]

hahha.. terbaik la post ni,,,, straight to the point

The Sharkox said... [Reply to comment]

@xhilmi: Straight aje...takyah kona2..hehe

~ PIJA ~ said... [Reply to comment]

tiap tahun ade azam nak rembat benda alah nih...tapi aku berjaya TIDAK mendapatkan jugak..pasrah je laa....heee

The Sharkox said... [Reply to comment]

@~ PIJA ~:Welcome to "not able to own a DSLR" club..haha

hays irzam said... [Reply to comment]

hahahahah......pian pun ader............sengal.....

Anonymous said... [Reply to comment]

bergantung pada niat seseorng biler memiliki DSLR...aku pakai dr slr filem lg...ok jer kot..hahaha

Syed Bazli Fikri said... [Reply to comment]

@Anonymous:
aku ayed

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Anonymous: Ko dulu2 buat macam aksi amek gambo sendiri tak ayed? haha

Hays irzam: nasib baik aku cari gambo ko takde..kalau tak masuk dah ko dalam tu..haha

Encik MamaT said... [Reply to comment]

aku kena main jauh2 la ekk... kesiannya aku....

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Encik MamaT:bukan ko je, aku pun kena main jauh2 jugak..haha

~eZmALiZa~ said... [Reply to comment]

hahaha...hebat entry nih..I suke! yes..mmg tak di nafikan..

I nak buat pengakuan jujur..I have my own DSLR..hadiah dari my sister.. :) sebab I minat sgt nak blaja photography.. :) seriously minat sgt..kalo I tak amik engineering, dah tentu2 I amik kos pasal photography...

tapi pasal entry ni, setuju sgt dgn sharkox..sebab I salu tgk kat mane2 shopping mall contoh tdekat TS or mid la..ade je remaja2 yang bsidai kat kaki lima..then bergambar mengalahkan model. gune mode auto je. opsss...hahaha... :D

sharkox..i love this entry..takde ke facebook LIKE button..nak like banyak2.. :D

The Sharkox said... [Reply to comment]

@~eZmALiZa~: Haha...beli DSLR pakai mode auto je?? Baik le pakai kamera HP..

p.s: Look out for Abg. Jim..he's a JKR engineer..

LuPorTi said... [Reply to comment]

I don't have. I wish to have.

Syed Bazli Fikri said... [Reply to comment]

aku x sempat buat gni...dulu aku nk snap pk 20 kali. filem mahal, tiap2 kali snap kena tulis setting. beruntung lah anak muda zaman skang...snap n display. ayed

The Sharkox said... [Reply to comment]

@LuPorTi: Take money from your investment in OSK, then grab one...

Ayed- Untung eh budak2 sekarang, nak snap 200kali pun takpe, tak cantik delete. Dulu, kalau snap2 abos satu roll film semua gamba huduh, mau kena katok dengan kamera..hehe

Syed Bazli Fikri said... [Reply to comment]

1 roll 15 hengget, 36 film, ISO 400...hahaha

Mimi Saidi said... [Reply to comment]

meh2 nk jenguk2 mr.shark ^^

shark said... [Reply to comment]

bli besar2 pastu sangkut kt dada
amik gambr x pn..
itu ler trend skang

Red Ribbon Boutique & Blog said... [Reply to comment]

saya xade DSLR tapi ade jugak amek gamabr macam tue... wakwakwak... sbb xada org nak amekkan gambar saya :D

Ashraf Latif said... [Reply to comment]

aku henpon pon xd kamera. screen pon itam putih ja,, lagi tak mampu nak beli DSLR.

DSLR mahal tak reti shoot tak guna bro..
pakai compaq camera pon klu terer lagi mahal gambar dari DSLR.

Majoriti photografer pro dorang sentiasa ada compaq camera dalam poket dia. kenapa? sebab photografy ni is all about moment. the best moment. the coolest moment. the hensemest moment(dah merepek dah). Kalau ada DSLR lambat setup setting yg bagus utk sesuaikan dengan exposure la apa jadah lagi. Then the moment terlepas. kan senang ada compact camera. yg penting pandai angle. dan moment terbaik tu dapat di rakam. :)

kamera hp lagi bagus kot.

p/s: satu-satunya kamera yang aku ada adalah: webcam.hahahahaha leh tak aku usung webcam kemana2 aku suka? :p

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Ashraf Latif:Webcam lagi hebat la...boleh wat video call..DSLR mana boleh..haha

gabanMorka said... [Reply to comment]

padahal pakai sebab nak tarik perhatian je.skill?hampeh

mark ding said... [Reply to comment]

haha bkpe aku de skli gok lam 2 hahaha

The Sharkox said... [Reply to comment]

@mark ding: Pasa mu hensem boh..haha

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said... [Reply to comment]

dslr ? ada . tp x semestinye sume budak zaman skang kne ade . ehhee

Anonymous said... [Reply to comment]

celine handbags
ugg boots clearance outlet
mac cosmetics wholesale
mac cosmetics
cheap uggs
nike roshe run
gucci outlet
ugg boots sale uk
furla handbags
ray ban outlet
louis vuitton outlet sale
ugg clearance
woolrich jackets
genuine uggs
burberry outlet
gucci bags
canada goose jackets
mbt shoes
cheap ugg boots
canada goose sale
furla handbags
prada handbags
salvatore ferragamo shoes
canada goose jackets sale
ugg outlet online
tory burch outlet online
nike outlet
nike outlet online
roshe run
joe new balance outlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...