Apa itu Politik?? | Blog Komik oleh @thesharkox

Friday, November 19, 2010

Apa itu Politik??


Kalaulah dalam subjek sejarah Tingkatan 3 ada soalan "Apa itu politik?" aku tak tau nak jawab ke tak menggunakan jawapan aku. Pasal dalam kepala aku politik ialah:

Hari ini kita kawan, esok kalau kita bergaduh sikit, 
kita terus jadi lawan

Hari ini kita jadi lawan, esok rasa kalau rasa nak berbaik balik, 
kita jadi kawan balik.

Kalau kau tak nak jadi kawan balik, takpa
aku buat parti baru.

Harharhar

Cheers,
Selamat berhujung minggu


p/s: Pura-pura jadi lawan, padahal sebenarnya dalam diam depa berkawan

Reference:
Heywood, Andrew. Key concepts in politics. London, Macmillan, 2000

18 comments:

BeaN MorENo said... [Reply to comment]

entry yang best!Bagi aku yang merupakan seorang bekas skinhead politic itu agenda kapitalis

Fariq said... [Reply to comment]

ni kalo zaid bce msti trase abes ni..

rossoneri said... [Reply to comment]

hmmmmmm topik paling menyampah nak amik tahu

zikeryhassan said... [Reply to comment]

setuju dengan pendapat kau tu. dalam politik tiada siapa yang kita boleh percaya :)

The Sharkox said... [Reply to comment]

@BeaN MorENo: WOWO...ex skinhead...kenapa tak teruskan ber-skin??

@Fariq: Haha..biar dia terasa

@Rosso: taknak ambil tahu takpe, tau sikit2 pun takpe

@Zikery: Yup..itulah kotornya politix

Anis Azhani said... [Reply to comment]

aa.. yalaa! bila la nak bersatu dan maju?
banyak2 semua tu jadi kat meLAYU.

iqbalsyarie said... [Reply to comment]

sangat sempoi la entry ni bro. hehe

JRY said... [Reply to comment]

gua rasa anwar masuk umno xlama lg. hahaha

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Anis Azhani: Bila? Tunggu la bila

The Sharkox said... [Reply to comment]

@iqbalsyarie: Thanks bro..

@JRY: HAHAHAHA...kalau dia masuk UMNO balik, dia kena tunggu turn lagi lama nak jadi PM..tak sanggup kot..

Oong-ong said... [Reply to comment]

xmint lnsung..kerajaan n pembangkang nmpk same je skrg ni

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Oong-ong: Haha...sama je..betul2

mia said... [Reply to comment]

ha btol..paling klaka part part baru tu..senang je nk settle prob ek..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@mia:Sama la macam budak kecik..kalau taknak kawan takpe, kita takmo main dengan ko dah..kite main sorang2.haha

gnesop.com said... [Reply to comment]

mmg tak reti pasal politik nih.. huhuh

Mohd Shahrul Hafizi said... [Reply to comment]

Macam kenal je siapa makhluk yg ko maksudkan tu. Hahaha.

The Sharkox said... [Reply to comment]

@gnesop.com: Takpe sop..politik ni tak perlu reti..juz tahu saja

@Shahrul: Haha..kalau tak kenal, silalah baca paper balik..

Anonymous said... [Reply to comment]

nike shox
uggs on sale
ugg clearance
woolrich outlet
nike air max 95
uggs uk
yves saint laurent shoes
celine handbags
nike shox clearance
ugg boots cheap
oakleys sunglasses
uggs sale
furla handbags
babyliss flat iron
prada outlet
moncler outlet
moncler jackets
balenciaga bag
salvatore ferragamo shoes
nike air max 90
canada goose jackets
cheap uggs for sale
isabel marant sneakers
cheap oakley sunglasses
jimmy choo shoes
ray ban outlet
nike shox
ysl shoes
dansko outlet
salvatore ferragamo outlet
celine outlet
moncler uk
guess factory
clarks outlet