Tips untuk mengelakkan motor hilang | Blog Komik oleh @thesharkox

Saturday, November 20, 2010

Tips untuk mengelakkan motor hilang


Hoihoi..
Baru je kejap tadi tengok Buletin Utama berita pasal motor kena curi dengan 2 mangkok. Seorang mangkok pakai baju Melayu. Kerja dia 'cover line'. Seorang lagi mangkok pakai seluar pendek, jolok master key, lepas tu lesaplah motor YAMAHA 12Z kaler merah macha tu dalam masa 30 saat. Serius sheet, 30 saat je beb! Takziah aku ucapkan kat macha tu. Baru beli katanya. Sorry to say la macha, ko tak kunci tayar motor ko siapa suruh. Kan dah lesap.


Ok, aku ada satu tips paling mudah dan teramatlah murah bagi MENCEGAH kes kehilangan motor macam macha tu tadi. Tak perlu security lock yang mahal-mahal. Pencuri ni bijak, ko taruhlah kunci macam mana pun, kalau dah namanya pencuri, tau la dia nak hack kunci tu. OK, tips aku ialah...


JANGAN BELI MOTOR !!

Harharhar..

Keji sungguh tips aku ini. Nak tambah sikit ini. Kepada sesiapa yang rasa nak mencuri, silalah jangan pakai baju Melayu ye. Pakai baju yang nampak macam pencuri sikit. Pakai baju belang-belang hitam putih tu. Oh, aku lupa. Mesti mangkok tu baru balik dari surau. 

Takpe, at least mangkok tu dapat keluar Buletin Utama. Mak mangkok tu mesti bangga dengan kerja anak mereka. Bangga beb. Mencuri pakai baju Melayu, masuk pulak Buletin Utama. Mesti feymes esok kat Harian Metro. Kalah ke-feymes-an Ariff Shah.

Ok, sekian terima kaseh.

Selamat menonton Filem pecah panggung RM40 juta 2 ALAM DDR Rozmey..

Oh Yeah!

p/s: Saya kunci motor itu Abang Aznil..

32 comments:

AhLong Am said... [Reply to comment]

Ha2...memang keji sungguh tips tu..

SyafiQ Bleszynski said... [Reply to comment]

hahahaha.... siot gila la tips nih..haha
sumpah lawak la..kahkahkah!!

wannurfazrini said... [Reply to comment]

nasib baik i tade motor . wahahaha

Fariq said... [Reply to comment]

kenapa xbg tips ni awal2,,
dah hilg baru nak bg...
40juta pecah panggung ye,,
muahahahaaha

The Sharkox said... [Reply to comment]

@SyafiQ Bleszynski: Silalah jadikan panduan ye..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@wannurfazrini: ALala..tade moto eh..takpe..itu adalah cara paling berkesan nak mencegah kes kecurian tu..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Fariq: 2 juta hari pertama bro!!!

HAHA

Mohd Shahrul Hafizi said... [Reply to comment]

Hahaha. Bengong!

Aku dah memang ada moto. Tapi taklah sehebat Yamaha 125Z tu. Tapi laris gak la kat black market. Aku g tempat kerja pun aku mangga tayar. Takut wooo kalau hilang. Itulah satunya harta aku paling mahal.

ferry said... [Reply to comment]

gagagagga

zikeryhassan said... [Reply to comment]

ada sesiapa nak curik gambar motor aku? ahaha

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Mohd Shahrul Hafizi: Aha..aku tau EX5 la tuuu

Mohd Shahrul Hafizi said... [Reply to comment]

Hahaha. Tahu je ko ya. Baru nak suspens.

iSmAiL sAllEh said... [Reply to comment]

1st nak ckp selamat menonton filem 40 juta...

mmg keji n hina tips tu...

F U N F A B U L O S I T Y said... [Reply to comment]

wah...best tips!

The Sharkox said... [Reply to comment]

@ferry: Lady GAGA??

The Sharkox said... [Reply to comment]

@iSmAiL sAllEh: Terima kasih mail..40juta..filem yang akan mengembalikan zaman emas filem melayu

@Funfabulosity: Kalau best, sila amalkan!

mahfudzah said... [Reply to comment]

hahahahaaa..semua blogger kene tipu..ciss!jgn mcm2..haha-.-

The Sharkox said... [Reply to comment]

@mahfudzah: Eh, mana ada kena tipu..betullah tips tu..hehe

Matika Love 131020 said... [Reply to comment]

bgos2......sangat menarik..

Amirez said... [Reply to comment]

haha. tapi tips ni aku dah guna dulu, tapi motor masih lagi dicuri...sebab aku pinjam motor kawan huhu

cik ciput said... [Reply to comment]

ciss! penat baca..tips tu memang keji! haha

Sophie Al-yahya said... [Reply to comment]

huh..ni bukan tips namanyaaaaa.. T_T

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Matika Love 131020: Menarik? Sila amalkan

@Amirez: Alolo...kesiannya ko..

@Cik Ciput: Haha..keji tapi masuk akal

@Sophie: Tips la ni...

syahrilhafiiz said... [Reply to comment]

wakakaka..
dah la tips yang bagi tak le belah..haha
habis la bon siew nak berniaga pasni..huhu


p/s aku nak header cam tu gak..
sapa nak belanja emel aku..wah cun !

noorafzan said... [Reply to comment]

hampeh punya tips..

etomyam said... [Reply to comment]

kalaulah aku guna tips ni sebelum kehilangan motor ku dulu hahaha

The Sharkox said... [Reply to comment]

@syahrilhafiiz: Boon Siew dah kaya dah bro..

@Afzan: hehe

@Etomyam: bersabarlah...

FiqaSaleh said... [Reply to comment]

tips yg sungguh bernas.. :p

singgah berambeh "kenapa mereka bertudung"

akubiomed said... [Reply to comment]

Ceh apa punya komen. :-)

nurdani said... [Reply to comment]

bijaaaakkkk
haha

Anonymous said... [Reply to comment]

canada goose jackets
cheap jordans
canada goose jackets
uggs sale
dolce gabbana handbags
ysl shoes
michael kors handbags
new balance outlet
christian louboutin sale
mac cosmetics
uggs for sale
miu miu handbags
cheap toms
kd shoes
tods shoes
nike air max
cheap air max 90
coach outlet store online
barbour jacket
mac cosmetics wholesale
nike heels
coach outlet store online
guess handbags
discount uggs
reebok outlet
kd 6
nike high heels
air max 2014
nike high heels
miu miu bag

Anonymous said... [Reply to comment]

canada goose jackets
cheap jordans
canada goose jackets
uggs sale
dolce gabbana handbags
ysl shoes
michael kors handbags
new balance outlet
christian louboutin sale
mac cosmetics
uggs for sale
miu miu handbags
cheap toms
kd shoes
tods shoes
nike air max
cheap air max 90
coach outlet store online
barbour jacket
mac cosmetics wholesale
nike heels
coach outlet store online
guess handbags
discount uggs
reebok outlet
kd 6
nike high heels
air max 2014
nike high heels
miu miu bag