Cendawan Oh Cendawan..Khas untuk peminat cendawan goreng di luar sana | Blog Komik oleh @thesharkox

Monday, November 22, 2010

Cendawan Oh Cendawan..Khas untuk peminat cendawan goreng di luar sana


Hoihoi..
Minggu ini ialah Minggu Cendawan. Sana-sini cendawan. Sup cendawan, cendawan goreng, nasik goreng cendawan dan macam-macam lagilah. Sampai member  Theo 'Murshidi' Walcott aku pun panggil aku Mat Cendawan. Macam gampang sungguh dia. Kalau nak kata aku ni macam Mat Rempit takpe jugak..


Mentang-mentanglah minggu ni cerita pecah panggung RM40juta tu ditayangkan, habis kecoh satu Malaya. Kecoh pasal apa. Pasal dok mengata rambut dia lebih dari mengata filem dia. Kesian dia weh. Korang mengata rambut dia. Aku tak kisah kalau korang nak kutuk atau kritik filem dia. Itu hak korang. Tapi janganlah kutuk rambut dia. Rambut trademark dia macam tu korang kata rambut cendawan. What the Hair man?? Apa salah rambut dia dekat korang?? Siap buat fanpage benci rambut dia kat Facebook tu.. Macam tak de kerja lain dah nak buat. Padahal rambut Justin Bibir pun 2X5 ajer, korang tak pulak kutuk budak tu!! 

Biarlah rambut dia macam tu. At least dia nak sikat rambut dia macam tu tak mintak sikat korang kan?? Aku cukup tak paham dengan orang Malaysia ni. Kutuk cukup kuat, memang nombor 1. Padahal korang sendiri tak tengok lagi filem tu kan?? Cis, memang dasar Tipikal 'Malaysian' People sungguh. 

Dato', saya backing Dato' ni. Takkan tak dapat tiket free tengok 2 Alam kat panggung Aneka Mall, Jitra kot. Minggu lepas saya memang nak pergi. Tapi masa tu Raya Haji, susah la sikit. Bertambah susah bila full house dekat Aneka Mall tu. Hampa saya..




So Dato', bolehlah bagi tiket free 10 keping kot. Nak bawak anak-anak buah saya sekali. Pleaseeeee....


Harharhar
Semoga pecah panggung Dato'

p/s: Jangan sesekali mengutuk, kelak buruk padahnya!!



+ Picture (Topi Cendawan) Credited to

35 comments:

ika~~ said... [Reply to comment]

baru rmbut cendawan yg tulen!
hahaha

The Sharkox said... [Reply to comment]

@ika~~: Dan berwarna warni

mira the monster said... [Reply to comment]

hahah..lawaknye topi tuu

.yueyue stroberi. said... [Reply to comment]

btuah jadi beliau..
pungut pahala free..
sbb org duk ngutuk..
huhuhu~

~ PIJA ~ said... [Reply to comment]

orang melayu gak kutuk org melayu..sian dokter..hahahhaaa

The Sharkox said... [Reply to comment]

@mira the monster: Lawa leeerrr...

@Yue:Bertuah eh..filem pun pecah panggung

@Pija: A ah..kesian dia

shaffique said... [Reply to comment]

jom tengok harry potter ! haha.


My latest entry : Invisible Man Memang Wujud !

Mata Hati said... [Reply to comment]

what to do... tapi pelik ah poster filem tu bila meletakkan gambar penerbit. tak pernah2 dilihat sebelum ni kecuali penerbit tu berlakon sama

The Sharkox said... [Reply to comment]

@shaffique: Tengok 2 Alam lah..apa tengok filem orang putih

@Mata Hati: Penjenamaan namanya tu..

rossoneri said... [Reply to comment]

hahahahaha comel topi cendawan tu..suh anak buah pakai comel nih...

uit betul ke ada org buat fanpage 'benci rambut dia' ? sabo je lah..

wannurfazrini said... [Reply to comment]

woi sudah la tuu , jgn kutuk kekasih i .sedih tau :( (wahahahahaahahahah)

The Sharkox said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
The Sharkox said... [Reply to comment]

@rossoneri: Ade jer..cuba ko taip Nama Dr Rozmey kat search box FB ko..mesti keluar banyak..haha

@Fadz: Eh, DDR Rozmey pun BF u? Berapa banyak BF u skg ni? Henry Goldingdong pun BF u gak kan?? Ahaha

missSenget said... [Reply to comment]

teringin gak nk tgk filem die..tp xde kwn.. jom Sharkox?? :D

The Sharkox said... [Reply to comment]

@missSenget: Jom jom... nnti jap nak mintak tiket free kat dia..

RedBoys said... [Reply to comment]

haha. takleh blah langsung.

p/s: bro stay dkt2 aneka mall ke?

zikeryhassan said... [Reply to comment]

walaupun kau tak kutuk die, tp ayat kau makan dalam woo. ahaha

The Sharkox said... [Reply to comment]

@RedBoys: Taklah..aku stay kat sintok bro..25 minit dari Aneka Mall..selalu lah ke Aneka mall tu tengok wayang kat situ...yelah, kat sini mana ada TGV..hoho

@Zikery: Serius aku tak ngutuk..hahahaha!

mamawana said... [Reply to comment]

Salam ziarah. Panggung mana yg dah pocah. Ke tongkang pocah. erkkk....

RedBoys said... [Reply to comment]

oh sintok. aku dkt je dgn aneka mall. 5 minit smpi. haha.

The Sharkox said... [Reply to comment]

@mamawana: Panggung aneka Mall..haha

@Redbiys: Oh, orang jitera...HOHO

MuJE said... [Reply to comment]

haha, terbaik weh topi cendawan tu! p ar suruh aneka jual topi camtu konfem laku punye! dahla die punye model rambut cendawan pun dok dekat situ jer... lol

Fenomena 2 Alam dan Rambut Cendawan ddR Rozmey

Sophia Rani said... [Reply to comment]

a'ah kan.. biar la rambut dia tu.. wat pe nak kutuk2 kan.. anugerah Allah.. ^__^

mia said... [Reply to comment]

hehe..pasal rambut mmg xcmpur..pasal filem tu..best ke??xtgk lagi ni...

JRY said... [Reply to comment]

haha... dato cendawan... pasni buat filem pasal cendawan plak. haha

The Sharkox said... [Reply to comment]

@MuJE: Hoho..kalau ada aku nak jadi penjual pertama...

@Sophia: hehehehehe

@ Mia Beeeeesssst kot..hohoho

syahrilhafiz said... [Reply to comment]

gyahahha~~
hurm sedap cendawan merah atas kepala tu buat goreng..

Melati said... [Reply to comment]

miiihihiii!!! comel betul cendawan merah tu!

izyanty collection said... [Reply to comment]

rambut cendawan ok pe...jutawan lagi...anytime leh tukar stail kalau nak kan...

etomyam said... [Reply to comment]

aku kagum dengan cara dia promosikan produknya.. habis kalah player2 lama kah3

The Sharkox said... [Reply to comment]

@JRY:Hahaha...nntikan kemunculan filem 2Cendawan.. aku panggil kim kardashian berlakon..hohoho

The Sharkox said... [Reply to comment]

@syahrilhafiz: mahallah kalau nak jual cendawan besar2 gitu..sapa nak beli

@Izyanti: Itupun kalau dia nak tukar style..rasanya tak

@Melati: ;)

@Etomyam: promot produk dan diri sendiri..hehe

Pejuang Kesenian Extreme said... [Reply to comment]

Dapat bukak 83 panggung tu..Jumlah yang agak besar..Cuma keuntungan je sikit,RM200 000 je..Apapun,rambut DDR memang terbaik..

Nota:Bro,aku dah join dah group tu..hihi

akubiomed said... [Reply to comment]

Saya antara bekas pengusaha cendawan. Memang hari jika ada lebihan cendawan akan dibuat cendawang goreng. Pernah juga minta isteri buah karipap inti cendawan dan bagi kawan pejabat rasa mereka sangat suka

Anonymous said... [Reply to comment]

belstaff jacket
nike heels
prada handbags
clarks shoes
ugg australia sale uk
nike store
yves saint laurent shoes
clarks shoes outlet
michael kors outlet handbags
louboutin shoes
reebok shoes
roshe run
parajumper jacket
mcm bags
tory burch outlet
nike kd vi
discount uggs
clarks shoes
jordan retro 11
fendi handbags
nike sb dunks
moncler outlet
michael kors outlet online
michael kors outlet
cheap uggs
kevin durant shoes
canada goose jackets
tory burch black friday
ugg outlet
chi hair straightener
red wing shoes