Kesian, konvo kena tunda.. | Blog Komik oleh @thesharkox

Tuesday, November 2, 2010

Kesian, konvo kena tunda..




Hoihoi.
Yeah, cerita konvo episod ke 3. Mungkin episod yang last pasal konvo. Atau mungkin episod second last. Ah, tak kisahlah. Kalau episod sebelum ni aku ada bagitahu pasal konvo dalam hujan+banjir, tapi yang hari ini punya (2 November 2010) lagi ganas; Konvo Batal Terus.  Ye, batal terus. Settle. Langsung tak ada apa-apa majlis hari ke 3 ni. Kalau hari pertama dengan kedua majlis still berjalan walaupun hujan lebat, tapi hari ke 3, sorry to say lah. Hai hai bai bai..

Aku sendiri tak tahu langsung pasal kes konvo ni batal sebenarnya. Bangun pagi tadi dalam pukul 8, roomate aku, Kuan tanya:

"Ada dengar berita pasal konvo batal??"
"Ha, tak tahu pulak." aku
"Junior saya kata konvo batal, dia dah siap ambik transkrip dah."

Wohooo.... terus aku tanya member aku yang nak datang teman awek tunang dia (Zura) konvo. Nama dia Dzul Azzwan, orang yang paling  'disayangi' oleh UUM suatu ketika dahulu..Harharhar. Dia cakap "A ah, dah tunda, dia orang bagitahu dalam TV"

Sebelum tu, member aku dari KL, Zaini dan awek tunang dia jugak (Wani) tanya keadaan banjir di Pekan Changlun. Eh, macam aku ni penyampai berita cuaca pulak dah rasanya. Dari malam tadi orang tanya aku pasal perkembangan hujan dan banjir di changlun. Padahal aku tau cerita pun dari fesbuk orang lai.n  Aku reply mesej Zaini agak lambat. Tak lama lepas tu dia reply balik "Teman udah patah balik chor...deme kate udoh kensel konvonye..". Uih, pekat betul loghat Perak. 

Secara resminya, memang tundalah konvo UUM hari ke 3 ini. Ish ish ish...kesian. Tu la, siapa suruh korang konvo time-time macam ni. Budak-budak yang patut konvo hari ni confirm frust menonggeng dan meronggeng sehingga jatuh berguling-guling. Maunya tak frust. Cuaca pada hari ini adalah baik, tidak hujan, cuma mendung ajer.  Penat datang jauh-jauh katanya. Nak buat macam mana makcik, ah dia orang kata tunda, tunda ajer la..

Zura kata tak dapat ambik skrol kat atas pentas hari ini pun takpe lah, janji ada gambar pakai jubah. Ada jugak gambar, dari takde kan. Ok, mari bergambar...Oh Yeah..


Berposing di luar dewan dulu..


Berposing depan pintu masuk dewan pulak


Ok, waktu yang di tunggu-tunggu dah tiba

Wah..famous amous engkau..

Spoil

Harharhar. Selipar Crocs tiruan harga RM10 beli kat Stadium Darul Aman malam raya hari tu. Nice weh..

Si Bujang (kanan) dan Si tak berapa nak bujang dah (kiri)

Sebenarnya aku meng-expect akan berjumpa dengan beberapa kawan lama seperti Zaini & Wani, Hanim and Iena. Lama tak tengok muka. Tapi Zaini dan Wani awal-awal lagi dah patah balik, Hanim pun langsung tak datang, Iena, entah la.. Takpe, lain kali jumpa lagi. Dorang kata nak ganti dengan konvo bulan 3 tahun depan. Semoga korang kerja elok-elok lepas ni eh..Macam gampang skema gila babi ayat aku dalam perenggan ini.

Benda ni memang tak dijangka langsung. Sejak aku ada kat UUM ni dari 2005, memang tak pernah ada kes konvokesyen di tunda ni. Inilah kali pertama yang nak jadi. Kalau setakat hujan tu memang biasalah, tapi hujan sampai banjir memang tak boleh buat apa lah. Pesta konvo aku rasa melingkup, takda siapa nak pergi time2 hujan macam ni.

Bunga konvo yang ada  bear tu kalau sebelum ni harga dekat RM30 tadi dengar cerita tinggal RM10 ajer. Peniaga-peniaga kat tapak ekspo konvo confirm la merungut. Tapi nak buat macam mana? Nak marah siapa pun? Allah yang turunkan hujan, takkan nak marah Dia pulak kot kan? Mau kena panah petir time tengahari kot.. Dah la kena petir, lepas tu kalau terus mati masuk neraka pulak..

Harharhar

Cheers,
Have a nice Tuesday and Wednesday

p/s: Konvo mana yang pernah kena tunda???

14 comments:

huda said... [Reply to comment]

salam takziah kpd magsa2 konvo uum! selamat berkonvo thn dpn ek >.<

zura said... [Reply to comment]

aku dah sebati dgn banjir2 ni weh
ade chance gak dpt ijazah dr Y.bhg dato' seri prof dr. thesharkox..

~eZmALiZa~ said... [Reply to comment]

kah3!!! xleh bleha..cancelor thesharkox pakai seliper jepon pegi konvo?? :))))))))

The Sharkox said... [Reply to comment]

@zura: Haha... masa ko diploma dulu banjir, dah abis degree pun banjir..nasib baik tak register masa batch banjir

The Sharkox said... [Reply to comment]

@~eZmALiZa~: mana ada Canselor lain yang sporting pi konvo pkai selipar sekarang ni..haha

saya_arief said... [Reply to comment]

ayuh main hujan dulu...
;D

Wawa~* said... [Reply to comment]

hahahaha.. lawok la cara mu crita.. me suka me suka.. hehe... mcm2 kesoh siap batal konvo sbb ujan.. pehhh... mmg kalo sy pun mau peras (frust) menonggeng rokiah~ erk.. huhuhu

L.O.V.E hUnTeR said... [Reply to comment]

siannye.. ni banjir terburuk sejak 2005... Arini je berlori-lori mangsa banjir kena angkut kat alor staq..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Wawa~*: Woh..meme peras le gini...hahah

The Sharkox said... [Reply to comment]

@L.O.V.E hUnTeR: Yep...jitra kembali tenggelam...certain area kat chnglun pun tenggelam paras pinggang...sian mereka

hafizmd said... [Reply to comment]

pergh...panjang betul name yg tukang bagi skroll tuh..mau terbelit lidah..hahaha

tahniah pada yg sudah berkonvo...janji anda dapat skroll tu dah bawak p interview yer..:D

rossoneri said... [Reply to comment]

uit tahun depan???..hmm nasiblah nak wat cam ne...

woo gadis itu cantik

The Sharkox said... [Reply to comment]

@hafizmd: Aha...terbelitlah...pangkat lebih tu orang yang bagi...memang agak terbelit lah kerana di belit..haha

@Rossoneri: AHa..tunangan orang..jangan cuba try

Anonymous said... [Reply to comment]

cheap uggs for sale
mcm bags
marc jacobs outlet
belstaff jackets
ugg boots on sale
chloe bags
nike free run 3
nike air max 95
belstaff outlet
tory burch outlet online
canada goose jackets
mulberry outlet
mac cosmetics
nike roshe run
uggs for cheap
mbt shoes clearance
brazil butt lift workout
michael kors outlet store
patagonia outlet
mulberry outlet
woolrich outlet
coach handbags
nike air max 2014
ugg sale
cheap ugg boots
burberry outlet
cheap toms
kd vi
jimmy choo outlet
uggs sale