Mereka Konvo dalam hujan | Blog Komik oleh @thesharkox

Mereka Konvo dalam hujan




Hoihoi
Cerita pasal konvo lagi. Masa aku konvo tahun lepas, tengahari tu hujan. Ada yang masuk dalam Dewan Muadzam Shah (DMAS) dalam keadaan basah lencun. Aku terlepas dari keadaan tersebut, kerana aku seorang yang suka datang awal. So, orang datang awal berhak untuk tidak kena hujan. konvokesyen UUM ke 23, konvokesyen uum dalam hujan, banjir di UUM, konvo dalam banjir, UUM tenggelam, banjir di UUM 2010, Gambar banjir di UUM 2010

But in the end, lepas kami keluar dari dewan petang tu, hujan dah berhenti. Jadi sempat la bergambar beramai-ramai depan DMAS masa tu. Tapi tak lama, kami hanya sempat ber-camwhore  beramai-ramai dalam 20-30 minit saja, pasal lepas tu, hujan balik.

Perkara yang sama berlaku bila konvo kepada budak-budak tahun ni. Hujan. Hujan kali ini ya amatlah lebat. Hujan dari semalam (31 October 2010) start pukul 10pagi lebih kurang sampai la sekarang ni (1 Nov 2010, jam 1.30 pm) tak berhenti-henti. sudah lebih 24 jam beb. Roomate aku, Mat pun konvo jugak semalam. Tapi tak sempat nak pergi jumpa dengan dia pasal hujan tak berhenti langsung. Dia pun ada urusan lain lepas tu. Ok, takpalah Mat.  

"Selamat konvo dalam hujan aku ucapkan".

Harharhar..

Tadi, masa bangun subuh, hujan masih tak berhenti.Aih, betul punya hujan kali ni. Bila sampai kat office, Shahrin bagitahu 

"Weh, air dah naik atas jalan dah. Ada langsung tak boleh masuk"
"Uyoo..."  aku
"Nah, ko tengok gambar-gambar ni, member aku kasi upload ke fesbuk". Shahrin
"Uyooo...." aku

Ini adalah kawasan pejalan kaki, sekarang dah jadi tasik teh ais

Wowo...mari berenang..

Selamat berkonvo dalam hujan juga diucapkan kepada Mat. Kepada mereka yang akan konvo esok, Zura, Hanim, Iena, Wani dan Dal, semoga bergembiralah ya. Orang lain mana merasa konvo dalam hujan dan banjir ni. Korang ajer..Tahniah, TERBAEKK!!!

Saja nak bagi panas, kasi letak gambar konvo sebelum hujan tengok


dan ini


Ini Hays Irzam. Dia kelihatan gembira mengangkat bakulnya di depan jam besar..HAHAHA


Harharhar..

Cheers,
Have a nice Munday and Happy Konvoseksyen

p/s: Layan kopi O time hujan ni memang layan

+Pictures credited to

20 comments:

hays irzam said... [Reply to comment]

hahahahaah......mangkuk..... mcm kenal jer yg pegang bakul tu........

sundaychoc said... [Reply to comment]

camne aku leh xde gambar ni? hahaha

huda said... [Reply to comment]

weh..kat mana tempat naik air tu? tepat pejalan kaki kat area mana?

huda said... [Reply to comment]

tepat => tempat*

noor afzan said... [Reply to comment]

banjir sampai macam tu sekali ke.
mmg dasat ni.

tak penah ada experience konvo dalam hujan.
salu panas aje.

sharkox, tolong saya boleh?
tolong undi saya sat.
kat sini eh.
http://akaltunjang.blogspot.com/2010/10/senarai-calon-egbb.html

FiqaSaleh said... [Reply to comment]

naseb baek time aku konvo tak hujan.. :p


nama awak telah d tag oleh sy huaahahahahahha..... check it out my new entry...:p

singgah berambeh "25 perkara"

The Sharkox said... [Reply to comment]

@huda: NI area tasik guhtrie...tu gmba belakang litar go kart...kawasan tu kan kawasn jalan kaki je..nah kauu

The Sharkox said... [Reply to comment]

@sundaychoc: KO peeati betul2 yg pakai tudung pink tu sapa??

@Hays: Hensem doh yg angkat bakul tu..haha

The Sharkox said... [Reply to comment]

@noor afzan: dekat 30jam lebih dah ujan ni, tak berenti2 lagi..

Ok, InsyaAllah undi nnti.. :)

@Fiqa: Ok, gimme 2 weeks to discover my 25 thing in my own life...haha

Rina Azam said... [Reply to comment]

laa..cmana nak p eskpo esk malam.. :(

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Rina Azam: Haha...ekspo apa ujan2 ni...

wannurfazrini said... [Reply to comment]

apa lagi , masuk la dalam air . konvo dlm banjir . best gak kan ? HAHAHA

The Sharkox said... [Reply to comment]

@wannurfazrini: Ada member nak berenang sambil pakai jubah, tapi tak jadi..takut kena lempang laju2 dengan seketariat..haha

LuQs said... [Reply to comment]

ko takleh kluar cari makan ke?

ard said... [Reply to comment]

u aku pon slalu hujan time konvo. tp thun ni x. alhamdulillah. hehe

The Sharkox said... [Reply to comment]

@LuQs: Ish...tempat aku tanah tinggi sikit, so selamat la..taktau la esok camna pulak..

@Ard: Eh..sama la..

L.O.V.E hUnTeR said... [Reply to comment]

arghhhhh! bikin panas buntut tol ckp pasai konvo dlm ujan neh...ufhhh ufhhhh huhuhuhuu tkenang kesah lama------T_T

adik ipaq aku konvo kemarin gak, takpe ada geng pengalaman sama..harharhar

The Sharkox said... [Reply to comment]

@L.O.V.E hUnTeR: Tu semalam...hari ni? hehe

~eZmALiZa~ said... [Reply to comment]

skrg ni mmg musim banjir..perlis pon ujan lebat gile..banjir pon ade... :(((((((((

Anonymous said... [Reply to comment]

pandora charms
ugg boots sale
air max 2013
moncler jackets
cheap nike shox
tiffany & co
canada goose jackets
coach bags
coach factory outlet
nike store
brazilian butt lift workout
babyliss flat iron
juicy couture handbags
lebron james shoes
replica ray bans
north face sale
dansko shoes
fendi bags
tory burch black friday sale 2014
nike air yeezy
north face jackets sale
ugg boots sale
nike outlet
moncler outlet
rolex watches for sale
patagonia jackets
prada outlet
pandora jewelry
discount ugg boots
north face jackets
ugg outlet
discount ugg boots
moncler jackets
coach outlet online
christian louboutin shoes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...