Air Gas | Blog Komik oleh @thesharkox

Tuesday, March 29, 2011

Air Gas

Hoihoi..

Aku adalah orang yang jarang minum air gas. Ini semua pasal masa kecik-kecik bapak aku tak bagi aku minum air gas. Tapi aku minum jugak pasal air gas sedap. Tambah lagi kalau minum time tengahari lepas balik sekolah. Bapak aku cakap minum air gas banyak penyakit, tapi masa tu aku peduli apa dengan penyakit. Kena penyakit la best, tak payah pergi sekolah. HAHAHAHA.

Tapi bila dah besar, aku jadi orang yang paling kurang minum air gas. Seriusly. Sampai member aku sendiri terkejut kalau tengok aku minum air gas. Kenapa aku tak minum air gas sangat? 


#Banyak gula

#Isu Palestin

#Membesarkan saiz perut

#Tulang reput

#Boleh mampos


#Sebab itu aku suka


:)


p/s: Kempen 1Hari 1Sirap

47 comments:

Inche' Ali said... [Reply to comment]

how 'bout sirap bandung? :P

*sirap jimat, duit selamat

Umat Manusia said... [Reply to comment]

Betul..Kebanyakkan penyakit berpunca drpd lebihan gula dalam kandungan darah...Tapi tak payah la anti sgt..Minum sikit tak pe.

*Minum sikit,lama2 jadi bukit

AR the annoying said... [Reply to comment]

LOL, nice la, aku adore kau punya kartun.comel!

susah tak nak buat mcm tu?

asyikin mohd zain said... [Reply to comment]

OITT..KITO SUPOW....

adwafarahin said... [Reply to comment]

samola bpk ku jua x kasi minum ini ayor
tp bedal juge

nur anis said... [Reply to comment]

minumlah air masak..tanpa karbonat, tanpa gula..haha.. serious cun cartoon tu..

Farah D said... [Reply to comment]

Haha hidup sirap!

wannurfazrini said... [Reply to comment]

alahhhh sirap pun guna gula banyak apa ? hahahaha

Ewan said... [Reply to comment]

air buah tembikai, sedap tau..

♥CIK SHA♥ said... [Reply to comment]

sedap kot air sirap tu..terliur aku!!

Eman said... [Reply to comment]

sirap bandung tetap dihati.
;)

mr.F said... [Reply to comment]

sirap bandung soda terbaik!!!!


ade review pasa blog ni, meh singgah http://falihinjasmy.blogspot.com/2011/03/review-blog-thesharkox-blog-super-duper.html

mie said... [Reply to comment]

fuh!!
kalo tambah perahan limau lagi best..
eheheeee

❤NazirahMoktar❤ said... [Reply to comment]

aku suka weh kalo musim panas =,= minum sirap..lega tak terkata,,

afrohead said... [Reply to comment]

aku punya kempen pulak 1 kenduri 1 sirap.

panglima said... [Reply to comment]

Haha...hidup air kosong!! :D

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply to comment]

good info...
wah dah banyak berubah la...dah LAMA agaknya kakD tak singgah sini ye...
yg paling TERBAIK lukisan katun kat atas tu la...
i loike...

shark said... [Reply to comment]

air gas x mnum..
air bikabonat jer mnum.

Miera Said said... [Reply to comment]

air sirap limau!:D

Hans said... [Reply to comment]

yeah,
lepas nie bleh
order kt mcD "paipsi satu !" :D

Ayeem Jemain said... [Reply to comment]

pergh sedap lak aku nengok sirap tu

Ifti Larina said... [Reply to comment]

wakakaka! eh sirap pun tak okay jugak. sirap kan macam banyak pewarna tmbahan

Ms J said... [Reply to comment]

kite hari-hari bawak bekal air kosong ke sekolah. :) Tapi kalau dapat sirap ais panas-panas camni beshnyerrrr....

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Inche' Ali: Sirap bandung ada susu pekat. susu pekat manis. boleh potong kaki nnti..

@Umat Manusia: Haha..minum sikit2, lama2 jadi bukit, lepas tu boleh kena penyakit..

@AR: Uih...susah weh..kena bertapa 7 hari 7 malam bawah air jatuh..hahaha

@Asyikin: Kito supow? oh, gimme five!

@Adwa: Bedal saja.. kena penyakit pun tawakal saja nnti..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@nur anis: Kalau air gula masak aci tak?

@Farah D: Daulat Sirapku..

@Fadz: Mana banyak, 0.1% cawan sudu teh saja la...

@Ewan: Taklah, sirap jugak sedap..

@Cik Sha: Nyum2...

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Eman: Sirap kosong dihatiku....

@Mr. F: Oh, tak pernah try.. BTW, thanks..super duper tu rasanya macam terlalu over sangat..sepatutnya super paling terduper...hahaha

The Sharkox said... [Reply to comment]

@mie:Sirap limau jugak sedap....tapi bukan limau purut ye..

@Nazirah: suka musim panas? ini orang eropahkah?

@Afro: haha.. nak tunggu kenduri mau tunggu time cuti skolah je..letih nak tunggu

@Panglima: Air kosong untuk golongan bangsawan je..

@Ladyzul: haih, pi mana selama ni?

@Shark: Bagus2...'lain' tu..ada beza..haha

@Miera: Limau purut?

@Hans: Paipsi blended pon ok..

@Ayeem: sedap? buat la sendiri, mesti tak sedap..

@Ifti: Buat la sirap takmo pewarna tambahan. tapi mahal sikit la..jhajaja

@Mis J: Air kosong? ceh, air apa tu?

~ fiezaafiez ~ said... [Reply to comment]

same!hehe

...BaCkSpAcE... said... [Reply to comment]

hahaha..paling ske yg last skali tu....
Air sirap or dikenali sbgai air majlis kawen...
hehehehe~nice cartoon..!!

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

alamak..selalu jugak terminum cococolo dengan paipsi masa makan mekdi ! erk..

qlah said... [Reply to comment]

yeah ! kite serupe.. hehe .

qlah jarang minum air gas .

p/s: jum tubuh kumpulan ? eh ? hehe .
p/s/s: salam perkenalan :)

Rina Rossoneri said... [Reply to comment]

hahahahah sirap????
air kosong lah

DOVE... said... [Reply to comment]

AIR KOSONG JE.


btw,same with me..
since i was 16y.o.
tak minum air gas,konon-konon dah nak spm(tahun dpnnya)so tak minum air gas,tak makan jajan semua tu.
eh apa kena mengena air gas dan spm aku tu.
haha :)

(first time jejak blog ni,best!)

The Sharkox said... [Reply to comment]

@~ fiezaafiez ~: Yeay!!

@Backspace:Yeah, air kenduri kawen ini sungguh feymes

@Zuhanis: Kalau kat mekdi ke, kepci ke, memang takboleh lari la deri paipsi dan cococolo..

@Qlah: tak payah kumupulan. Kita buat fan page "Kami suka minum sirap dan tak suka minum air gas". Qlah jadi admin..haha

@Rosso: Air kosong takde kaler..

@DOVE: haha..dulu memang ada dengar mitos konon2 nak exam tak elok minum air gas. tapi belasah jugak masa tu..haha

..::SangRatoo::.. said... [Reply to comment]

hehehe..kelakarla..(saya minum sirap bila gi kenduri kawen je..tu pun kalau dorang serve sirap) hehehe :P

-farrah- said... [Reply to comment]

i pun xminum air gas,sbb masa kecik2 mak tak bagi minum..bila besar2 terus xboleh minum air gas, nanti rasa gas kuar kat idung..

DOVE... said... [Reply to comment]

haa..tu la kan.
pastu member2 dok pakat hasut aku suh minum gk dgn guna ayt 'rugi jdik teenagers xmnum air gas'..
dlm hati aku,aku tak mnum air gas ttp jdik teenage jgk.
huh.dlm usaha nk goda iman aku la tu!
haha

ParkAir said... [Reply to comment]

Aku pun jarang minum air gas ni. Sirap la best. Lebih2 lagi tunang yang buat hahahaha...

The Sharkox said... [Reply to comment]

@..::SangRatoo::..: lah, kalau orang tak serve camna? takkan minum air basuh tangan kot?

@Farrah: Haha..teruk sangat tu

@dOVE: ish2...rugi ye?

@ParkAir: haha...berlagak siot ko...

mALd!EyA said... [Reply to comment]

so creative~!
even kartun..tp de motif..

btw..follow u..layan kartun dlm blog neh bley ilang stress..hehe~

The Sharkox said... [Reply to comment]

@mALd!EyA: thankssssiah

Ahmad Fikrizaman said... [Reply to comment]

haha.. betoi2..

syafiqa hayra said... [Reply to comment]

perghhh kat umah aku mesti ada sirap ros . sedap bhai . tambah cuaca slalu panas lately . haha :D

Raji berkata said... [Reply to comment]

erm aah lah insaf ak lepas bce entry nih..
ak slama ni ske minum air gas x.x"

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Ahmad Fikrizaman: correct correct correct..

@Syafiqa: sedap sehingga menjilat gelas...

@Raji: Insaf? syukur alhamdulillah.....haha

FH said... [Reply to comment]

kenape tak air mineral? haha

Zullism said... [Reply to comment]

setuju ngan FH...air mineral lagi bagus