Aku dah kata dah Harimau boleh menang malam tadi | Blog Komik oleh @thesharkox

Aku dah kata dah Harimau boleh menang malam tadi


Hoihoi..

Aku agak dah, menang punya..Apa barang sangat Vietnam. Esok paper mesti puji melambung-lambung habis la. Kata permainan terbaiklah, persembahan terpujilah, bakal menjadi Raja Bola Asia lah, macam-macamlah. Biasalah, bila menang, puji la. Sanjung tinggi-tingi sampai berlubang langit. Cuba kalah macam kena lauk dengan Indonesia hari tu, aku rasa berbakul-bakul kena maki sampai bernanah telinga. Ingat lagi paper kata apa lepas kena ayam dengan Indon? Kutuk habis-habisan doh. Ah, tipikal Malaysian newspaper..

By the way, ramalan aku tepat lagi. Hari tu predict menang 5-1 lawan Laos, hari ni betul lagi menang 2-0 dengan Vietnam. Memang aku ada kuasa psikik macam arwah sotong Paul tu agaknya. Kena la aku cari akuarium lepas ni.




Harharhar

Cheers, 
Selamat memandu dengan selamat

p/s: Dah aku kata, baju biru banyak ong...

19 comments:

SyafiQ Bleszynski said... [Reply to comment]

alhamdulillah menang. hope menang la FINAL..hahaha
happy, man u pon menang ngan Arsengal..hehehe

Fariq said... [Reply to comment]

heheh,,
baju biru memang bagus,,
nampaknye baju biru akan memotong dan menang league pasni,, [eh macam salah tajuk je]


Betul Ke Malaysia Menang??

zikeryhassan said... [Reply to comment]

hope boleh ke final.

rossoneri said... [Reply to comment]

woooo bravo bravo

zuar said... [Reply to comment]

bro..tukar nama la jadi paul..hehe.Malaysia kena kekalkan rentak mavam tu kalau nk mng second game.kalau msk final lawan indon msia bleh makan indon jnji defend ketat

Faisal said... [Reply to comment]

Aku puji ar permainan malam ini..sangat-sangat hebat lol

Terbaru:Keputusan Penuh Separuh Akhir Pertama Malaysia Vs Vietnam(2,0) Piala Suzuki AFF 2010

Terbaru:Cantiknya Hanis Zulaika.Korang Rasa Macam Mana?

LuPorTi said... [Reply to comment]

Malaysia boleh!

The Sharkox said... [Reply to comment]

@SyafiQ Bleszynski: Aku penyokong cardiff city skg...haha

@Fariq: Menang pestabola merdeka dulu pun pakai baju kaler biru

@Zik: aku hope dah masuk final, menang cup!

@Rosso: Kembali menyokong malaysia ke? hehe

@Zuar:ThePaulox? tak sedap laa..haha

@Faisal: Aku tak berapa nak puji sangat. Malaysia bukan boleh kena puji..puji melangit nnti tak menang

@Luporti: Yeah!!!

mie said... [Reply to comment]

ada ramalan lagi x??
heheheee

~ PIJA ~ said... [Reply to comment]

best sokmo layan bola malam tadi....
jgn jadi lauk kat vietnam udah laaa...

p/s: bakat menjadi sotong amat terserlah...:)

Ohujan Tasneem said... [Reply to comment]

yeah!

Izzat Aziz said... [Reply to comment]

Tak leh nak salahkan newspapaper gak.. meraka menilai sesuatu tu based pada satu perlawanan, kalau perlawanan tu teruk, diorang kritik, kalau perlawanan tu ok, diorang puji.. ok la tu.. so kalau nak selalu dipuji konsisten lah..hehe

oktant said... [Reply to comment]

Tahniah! Harap Harimau Malaya dapat terus fokus pd perlawanan kedua dan usah terlalu selesa dgn kelebihan 2 gol ni.

Kekalkan momentum dan terus mengaum tau.

The Sharkox said... [Reply to comment]

@mie:Nak tunggu ramalan lagi, nanti2 la..kena dapat ilham dulu..haha

@Pija: Huih, tak kuasa i jadi sotong nyah...auww

@Ohujan: Yeah tooooo

@Izzat: Yela..tapi nak hentam dan kondem tu agak2 la pun..

@Oktant: Harap2 begitu

yenyenpreng said... [Reply to comment]

ala tipikal Malaysian newspaper pon Malaysian baca jugak kan.dari jadi Paul apakata u apply jadi sports journalist kat typical Malaysian newspaper.baru lah bravo kan? :)

Mohamad Izwan said... [Reply to comment]

bukan bola je tipikal..minyak naik pun sama.. hehehe..
btw,aku tengok live ( astro kat cafe ) malam tadi puas ati r.. cam EPL tu..tak bosan..orang malaysia ni hebat sebenarnya,tapi dimomokkan dengan minda penjajah..minda negatif..mat rempit tak masuk U nak jadi engineer tapi boleh upgrade motor honda bulat sama laju dengan LC..minda melayu hebat bila diberi peluang..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@yenyenpreng: Eh, ni macam wartawan newspaper je ni..hikhik

@Izwan: Aku masih taknak cakap yang aku puas hati lagi pasal team malaysia ni bukan boleh puji. puji lebih sikit biasanya dorang lalai dengan pujian..so, biar habiskan game dulu :)

abadi romeo said... [Reply to comment]

Bravo Malaysia..tetapi awas kat padang bola kat Vietnam ada tanam periok api masa lawan US dulu,kalau Vietnam kalah...kebooom.....

Anonymous said... [Reply to comment]

north face outlet
babyliss pro
cheap uggs uk
kevin durant shoes
cheap north face jackets
cheap coach purses
true religion jeans
miu miu bag
canada goose outlet
jimmy choo outlet
canada goose jackets
jordan shoes
canada goose jackets
ray ban sunglasses
uggs clearance
cheap uggs uk
jordan shoes sale
michael kors outlet
air max pas cher
canada goose jacket
coach outlet online
jimmy choo shoes
hollister outlet
marc jacobs outlet
genuine ugg boots
dolce gabbana outlet
jimmy choo outlet
christian louboutin shoes
uggs clearance
juicy couture outlet
air max 2015
juicy couture handbags
uggs sale
mcm handbags

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...