Masihkah korang ingat lagi dengan peristiwa 1432 tahun yang dulu?? | Blog Komik oleh @thesharkox

Monday, December 6, 2010

Masihkah korang ingat lagi dengan peristiwa 1432 tahun yang dulu??


Salam..(Wah, bagi salam! Sebelum ni hoihoi ajer)
Adakah korang masih ingat lagi peristiwa penghijrahan Rasulullah (SAW) dari kota Mekah ke kota Madinah yang sering diceritakan oleh Ustaz dan Ustazah masa korang pergi sekolah agama rakyat dulu? Ingat lagi ke tak? Kalau tak ingat, meh aku lempang laju-laju se-das dua. Benda-benda macam ni lupa, lirik lagu Lady Gaga korang ingat pulak kan? 



Cheers,
Semoga aku berubah menjadi lebih baik

p/s: Sesungguhnya orang yang beriman dan berhijrah serta berjihad pada jalan Allah dengan harta dan jiwa mereka adalah lebih besar dan tinggi darjatnya di sisi Allah daripada orang-orang yang hanya memberi minum orang-orang haji dan orang-orang memakmurkan masjid sahaja dan mereka itulah orang-orang yang berjaya (At-Taubah ayat 20).

18 comments:

etomyam said... [Reply to comment]

Salam maal hijrah, semoga semuanya bertambah ke arah kebaikan

cik ciput said... [Reply to comment]

salam maal hijrah..marilah kita sama2 berhijrah ke arah yg lebih baik insyaAllah =)

rossoneri said... [Reply to comment]

lagu lady gaga lagi xingat..heheh
salam maal hijrah juga

Awang Hafiz said... [Reply to comment]

salam maal hijrah pada tuan tanah. nice entry, dan image2 pun nice.. design sendiri ke?

zikeryhassan said... [Reply to comment]

semoga di tahun baru hijrah ini akan membawa kita semua kearah kebaikan. amin

Ms J said... [Reply to comment]

tak hapal lagu lady gaga la.. eheh..

Salam Maal Hijrah juga. :)

aNiS tHe BumbleBee said... [Reply to comment]

salam maal hijrah no...semoga bertambah lagi keberkatan dalam hidup...


sapa tu lady gaga??cheeii,buat2 xkenai plak.hahaha!

Siska said... [Reply to comment]

salam maal hijrah...=)

gabanMorka said... [Reply to comment]

salam maal hijrah!hahahaha

syahrilhafiz said... [Reply to comment]

selamat hari raya bro..eh3
salam maal hijrah..hehe

KiN said... [Reply to comment]

salam maal hijrah :)

yenyenpreng said... [Reply to comment]

Salam Maal Hijrah.semoga di permudah segala urusan tahun baru yea? :)

The Sharkox said... [Reply to comment]

Yeay...salam maal hirah semua

dnoBiz said... [Reply to comment]

Walaupun tindakan tu agak ganas, tapi itu lah yang sepatutnya dibuat pada mereka yag lupa pasal sejarah Hijrah ni :D

(One) SiTi* said... [Reply to comment]

aiks?
saya duk tunggu tadi..ingatkan ustaz nak cerita pasal sejarah yang lepas, tup2..post dah abes..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@(One) SiTi*: haha..bukan di sini..pergi cari di iluvislam.com

hahaha

RedBoys said... [Reply to comment]

salam maal hijrah juga buat bro. cantik gambar tu. i like. haha. lawak2 entry ni.

Anonymous said... [Reply to comment]

ugg boots uk
jordan shoes
michael kors handbags clearance
burberry outlet
cheap uggs
ugg outlet store
discount uggs
coach outlet online
rolex watches
cheap lebron james shoes
louis vuitton outlet
uggs clearance
burberry handbags
ugg boots on sale
chi flat iron
balenciaga outlet
cheap nike shoes
nike kd 6
ugg sale
louboutin shoes
pandora jewelry
fitflop shoes
burberry outlet
fit flops shoes
nike shox
uggs on sale
ugg clearance
woolrich outlet
nike air max 95
uggs uk
yves saint laurent shoes
celine handbags
nike shox clearance
ugg boots cheap
oakleys sunglasses
uggs sale