Sebelah tangan dah pegang piala. | Blog Komik oleh @thesharkox

Monday, December 27, 2010

Sebelah tangan dah pegang piala.


Hoihoi..

Aku suka.. Gembira aku menonton bola malam tadi sambil makan bihun sup kat kedai Siam. Walaupun tak ramai penyokong Malaysia, tapi cukup untuk membuatkan aku rasa Malaysia dah sebelah tangan pegang piala yang tak pernah di pegang tu.. Kat Jakarta nanti, kira main bertahanan sambil elakkan kesilapan individu je.

Kalau ada peluang untuk mengucapkan tahniah, aku akan ucapkan tahniah kepada RAJAgopal kerana berani bawak team muda dengan taktikal yang bagus. Tahniah kepada Pengantin Baru, Shahrul Idlan Talaha kerana assist 2 gol untuk Malaysia dengan mengelecek defend Indonesia di line belakang. Aku cukup respek dengan skill dia menggelecek kat line belakang tu. Memang dia pakar. Sejak dari Sukan SEA 2009 lagi dia buat macam tu.

Orang ke-3 ialah Safee Sali kerana berjaya membuktikan dia adalah penyerang yang memang perlu di rantai dan membuktikan kepala dia memang tajam. Kepada Ashaari juga. Mula-mula aku dok rasa kenapa dia ni masuk ganti Amirulhadi, tapi dia score sebijik. Pujian kepada Khairul Fahmi Che Mat pasal cool dan tak gelabah menjaga gawang. Dan paling aku respek ialah pertahanan Malaysia, semuanya awal 20-an tapi dapat kontrol pertahanan dengan begitu tough. 



Paling last, aku nak ucapkan "Tahniah kerana jadi orang bodoh" kepada sesiapa saja yang dok main laser tu. Tak kira la orang Malaysia ka Mat Indon ka. Bodoh gila korang buat macam tu. Serius bodoh. Aku dengan pakcik kedai makan tu beberapa kali mengeluh pasal risau nanti main kat Jakarta Rabu ni, beribu-ribu laser dok target kat mata keeper Malaysia.


Tahniah Harimau Malaysia!!!!!!

Salam Tiga Kosong

p/s: Pakai baju biru, konfirm la menang.

39 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply to comment]

gambar pasai laser yg sempoi tu....hehehehe

muhcizzra said... [Reply to comment]

yaa...durang memang bodoh laa..sapa maen laser thu..

nub said... [Reply to comment]

gahaha.tahniah Malaysia!

rossoneri said... [Reply to comment]

hmmmm agak2lah kan kalau aku tengok malaysia main next match nanti kalah ke x,sbb setiap kali aku tgk mesti kalah..hahahahah...dok diam2 je lah..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™: Hehe..thanks kak D..balik2 dari kedai siam terus pi buat

The Sharkox said... [Reply to comment]

@muhcizzra: patut tangkap, laser balik mata dorang

The Sharkox said... [Reply to comment]

@rossoneri: Hari rabu nanti pi tengok wayang ye...hehe..nak tengok bola, tengok lepas game, siaran ulangan.hehe

fara feroza said... [Reply to comment]

huhu...macam2..nanti main kat sana kena balik memang saje je... nyway congrat malaysia..:)

Mohd Shahrul Hafizi said... [Reply to comment]

Smart karikatur ko buat tu. Hahaha. Tapi memang BODOH pun sape yg buat laser tu.

Tapi memang hebat pengantin baru beraksi. Aku pun suka dengan tandukan Safie Sali tu. Smart giler!

Afendi Othman said... [Reply to comment]

kecewa kot smalam dengan penyokong malaysia...main laser...pastu bakar bunga api..kalau kena player malaysia tak ke rugi sndiri..nanti kita sendiri takde player..harap sedar la rakyat malaysia...even indon maling kita ke ape...jangan lah nak balas2...benda takkan selesai kalau takde yang nak mengalah..anyway gudluck malaysia..worried kena macm2 nanti kat indo pulak..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@fara feroza: Aku takut kat sana keeper kita kena laser sniper kat dahi pulak..haha

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Mohd Shahrul Hafizi: Serius, aku suka Shahrul idlan..harap lutut tak lembut lepas kawen ni..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Afendi Othman: tulah..bongok sial

fairus said... [Reply to comment]

Harap kat Stadium Bung Karno nanti dapat pegang piala tu dua2 belah tangan..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@fairus: Itu wajib tu...

JRY The Boonto said... [Reply to comment]

bediri bulu roma gua tgk malaysia main. mantap giler. jauh beza masa lawan vietnam dulu. bleh masuk epl dah ni skuad malaysia. yg gua paling bangga. pemain anak jati malaysia, coach pun sama. klu tgk negara lain klu bukan pemain import, coact pun import jgk. bravo malaysia. harap maintainkan game, control bola di indon 29hb ni:D

Mus said... [Reply to comment]

tahniah Malaysia~~

zik said... [Reply to comment]

terbaik lah... tap tuhla ... pesal lah main laser tuh... memalukan betull..dah dijadikan alasan diaorang tuh...

mofaizmz said... [Reply to comment]

memang bongok sapa yang men laser tuh.. nak men laser pi taman tasik ar

dabuldahi said... [Reply to comment]

woi..
aku dah mula meminati hang.. taktau.. taktau... hehehe..

stylo milo!!

L.O.V.E hUnTeR said... [Reply to comment]

Saya salah sorang yg berada di stadium semalam sambil terjerit-jerit..ehehehehe Xcaya tgk berita harian..ahahahah

The Sharkox said... [Reply to comment]

@JRY The Boonto: Ya,.apa guna ada import macam singapura? bosan

The Sharkox said... [Reply to comment]

@zik:budak yang main laser tu loser punya orang

The Sharkox said... [Reply to comment]

@dabuldahi: minat saja takpa, jangan jatuh cinta..aku teruna lagi..taksanggup diliwat oleh sesiapa..haha

The Sharkox said... [Reply to comment]

@L.O.V.E hUnTeR: berita harian muka berapa teacher??

AISHA INANI said... [Reply to comment]

im proud ti be malaysiannn...
wahhh bila malaysia nak join world cup ni?? HAHAHA.

hiDAyah_muRNi said... [Reply to comment]

tah pape lah main laser..keeper m'sia kene laser..hu risau gak..peace!

The Sharkox said... [Reply to comment]

@AISHA INANI: 2018 masuk la World Cup tu..hehe

@Hidayah: Keeper Malaysia ada ubat untuk laser..jangan takut..hehe

nadzirah aqilah said... [Reply to comment]

tak sabar nak tunggu perlawanan seterusnya esok.. hari tu dah lebam sebelah lutut langgar meja sebab syok sgt bersorak.. next tyme tambah sebelah lagi.. hahaha..

proud btol ngan dorg.. tapi rasa nak je laung looser kuat2 kat penyokong yg main laser tu.. tak profesional lgsg.. tak kiralah dari mana dia dtg.. hehehe

/Dayah//Nurul/ said... [Reply to comment]

nyampah kat gk indon. laser je kat biji mato dia. m'sia kena laser pon tak bising sgt,saja keco2

SyafiQ Bleszynski said... [Reply to comment]

sharkox..adoi,,risau aku dok, 29 nih esok,
risau mata keeper malaysia nnati jadi rosak plak.. dok asyik kene tala ngan laser je kang..haha

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

btl..nayaje kalau indon dok balas dendam kesian si khairul fahmi tu..hehe

eh..tp pakai baju kuning mcm lagi smart je..hee :)

ros said... [Reply to comment]

singgahbalas...

Wan Gerrard said... [Reply to comment]

haha lawak gambar markus tu..terbaik2 menang..
harap Keeper Malaysia main pakai sunglasses nt =P

The Sharkox said... [Reply to comment]

@nadzirah aqilah: Aih, macam mana tu sampai lebam2...sorak over sangat kot? hoho

@Daya: Haha..biasala..loser memang kecoh sikit

The Sharkox said... [Reply to comment]

@SyafiQ Bleszynski: Aku berdebar2 shial..

@Zuhanis: Baju kuning pakai kalu, seri la jawabnya...

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Wan Gerrard: Haha..rasanya KF dah cari spek dah kat jakarta tu..

Amirez said... [Reply to comment]

smart ah gambar markus eheh.
harapnya team malaysia tetap hebat di jakarta

Anonymous said... [Reply to comment]

michael kors outlet handbags
louboutin shoes
reebok shoes
roshe run
parajumper jacket
mcm bags
tory burch outlet
nike kd vi
discount uggs
clarks shoes
jordan retro 11
fendi handbags
nike sb dunks
moncler outlet
michael kors outlet online
michael kors outlet
cheap uggs
kevin durant shoes
canada goose jackets
tory burch black friday
ugg outlet
chi hair straightener
red wing shoes
isabel marant sneakers
cheap uggs for sale
parajumpers jackets
ugg outlet
guess outlet
cheap basketball shoes
cheap nike air max
fendi handbags
ugg boots clearance
canada goose jackets
cheap jordans
canada goose jackets