Tips yang sesuai untuk menjimatkan minyak, senang gila | Blog Komik oleh @thesharkox

Saturday, December 4, 2010

Tips yang sesuai untuk menjimatkan minyak, senang gila


Hoihoi..
Minyak naik lagi minggu ni, amacam? Terbaik kan? Beberapa hari lepas harga RON97 naik dari RM2.15 seliter kepada RM 2.30 seliter. Pada orang yang macam aku, yang hanya memandu Proton Saga tahun 1987 dan motor Kriss, kenaikan harga RON97 tidak membebankan aku. Pasal apa? Pasal aku pakai RON95 ajer. Ketika itu RON95 masih maintain harga RM1.85 seliter. 

Tapi hari ini, aku rasa 'sedikit' terkesan pasal RON95 pun naik 5 sen. Huh..naik 5 sen bermakna teh tarik akan jadi RM1.20 sebungkus di tempat aku. Kalau di KL, wallahualam lah..Itu kena tanya orang KL. Habislah pakat naiklah barang lepas ni..hukhukhuk

So, aku ada satu tip paling senang untuk menjimatkan minyak yang mahal ni. Serius senang. Kalau nak follow, silalah follow. Caranya ialah...

Naik BASIKAL ajer..



So, nak ikut ke tak???

Harharhar

Cheers,
Selamat mengisi minyak

p/s: Nak pergi main kangaroo..hehe

p/s/s: Mari bertaruh Malaysia vs Thailand. Aku bajet Malaysia menang 5-1. 


Malaysia Boleyh!!

34 comments:

cik ciput said... [Reply to comment]

cehhhh...naik beskal penat la..

Ahlong bukit tak untong said... [Reply to comment]

Yeah..teknik yang baguss

Ija Faezah said... [Reply to comment]

pergh...sampai esok pun tak sampai.. keh3...

gabanMorka said... [Reply to comment]

naik bukan main banyak...turun ntah bila

mia said... [Reply to comment]

hahahahaa...setujuuu..tp kalau kt negara sejuk seswai kot..sini panas bukn maen..nnti nk g kenduri kwen naek beskal, sampai da mcm muka pecah umah sbb peluh..ehehe

Anonymous said... [Reply to comment]

http://cursingmalay.blogspot.com/
let thinking wat this blog said..ermmm

mie said... [Reply to comment]

xpe, boleh exercise..
heheeee

zikeryhassan said... [Reply to comment]

jalan kaki pon okey gak kot

rossoneri said... [Reply to comment]

naik public transport

wannurfazrini said... [Reply to comment]

HAHAH mmg terbaikkk ! tak pun nak beca je aklau tade beskal !

yenyenpreng said... [Reply to comment]

haha ok.sila belikan saya basikal satu.saya sanggup :)

The Sharkox said... [Reply to comment]

@cik ciput: Penat ke? try dulu..

@Ahlong: Bagus, silalah amalkan

@Ija: Haha..sampai la..bergantung pada destinasi

@Gaban: Turun? nnti aku tanya pak najib

The Sharkox said... [Reply to comment]

@mia:Haha...sempat pergi kenduri kawen tu

@Mie: Exersice..betul2.

@Zik: Lambat kalu jalan kaki

@Rosso: Naik public transport pun pakai minyak jugak..nnti tiket naik harga

@Beca letih nak kayuh fadz.

@Yen: OK..sila poskan duit anda sebanyak 500 hengget

syahrilhafiz said... [Reply to comment]

haha..aku naik kereta lembu bro
baru kacak dan bergaya..

KiN said... [Reply to comment]

up sket la nek beskal yg kayuh sket nnt de gerak sndiri tu.rase xpakai myk kan...cm pernak nampak kt HK aritu

~eZmALiZa~ said... [Reply to comment]

opsss..terlike pulak entry ni..hehhee.. :))) yes! selain naik basikan mampu menjimatkan minyak, ia juga menyihatkan kekuatan kaki dan bdan..

wah, jwpn mcm org baru lps jwb exam..hhahahaha.. :D

Afzainizam said... [Reply to comment]

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

elok lahhhhh kita pakat naik basikal reramai gi kerja.... kat jepun china korea taiwan semua nya pakai basikal aje tak kira kaya ke miskin....


Nak jimat lagi Jalan kaki.... korang menapak lah sampai opis korang ye

RedBoys said... [Reply to comment]

haha. terbaik ar.
aku dh agak ko memang akan sarankan naik beskal. haha. lawak2. baik naik kete kuda. haha. nice2. i like this entry.

The Sharkox said... [Reply to comment]

@syahrilhafiz: Aku setuju dengan ko...kereta lembu memang untuk jejaka kacak macam kita saja..

@Kin: Oh, tolong belikan basikal itu

@ Ezma: baru habis satu paper la tu ye..

@ Afza: haha...nice..menapak ke opis pakai tie

@Red: ko memang bijak kerana dapat membaca pikiran aku..haha

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

haha, nice gile dow. ayuh sume nek beskal, ceo2 pon same2 kite kayuh beskal

syaleyana shukri said... [Reply to comment]

xnak naek basikal..sakit lutu nak kayuh..hahaha..
result m'sia-thai bape?xtengok..update2..hehe

M a W a D D a H said... [Reply to comment]

cehhh..hahaha...semangat nak tahu..:p

wunny said... [Reply to comment]

haha..basikal?? esk2 br smpai tmpat yg nk g..kui3

SyafiQ Bleszynski said... [Reply to comment]

naik basikal??wakakakaka... cane kalau nak naek bukit plak..macam kat kelantan tuh, bukit 7.. cirit kang aku..ekekeke...

etomyam said... [Reply to comment]

Dah lama tak naik beskal ni...

akuBlog said... [Reply to comment]

Err.. mau aku keluar dari rumah gi opis pkol 4 pagi kalau naik basikal..

Kat KL teh tarik RM1.50 beb.. kalau Milo ais RM 2.30..

MALAYSIA BOLEHHH..!!

(One) SiTi* said... [Reply to comment]

@cik ciput:

a'a...sependapat la kita cik ciput..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@nazirulhazwan~: CEO nak ke kayuh beskal pakai kot??

@Syaleyana: 0-0

@Mawaddah: Dah tau kan??hehe

@Wunny: Kuikuikui...

@Syafiq: KO kalau cirit cari toilet la...

@etomyam: Bolehlah apply loan basikal

@AkuBlog: WOWW...2.30 untuk milo...harga sama dengan RON97!

dnoBiz said... [Reply to comment]

baik untuk kesihatan badan dan juga poket :D

Ps : aku lupa mana aku letak basikal aku

ain said... [Reply to comment]

terus kurus badan ai...!!mihahaha..

yusof sadjirin said... [Reply to comment]

latihan stamina!!

syahrilhafiz said... [Reply to comment]

haha..bawak awek memang sedap naik lembu

~ PIJA ~ said... [Reply to comment]

ceh..tertipu guwe...!!

Anonymous said... [Reply to comment]

lebron james shoes
replica ray bans
north face sale
dansko shoes
fendi bags
tory burch black friday sale 2014
nike air yeezy
north face jackets sale
ugg boots sale
nike outlet
moncler outlet
rolex watches for sale
patagonia jackets
prada outlet
pandora jewelry
discount ugg boots
north face jackets
ugg outlet
discount ugg boots
moncler jackets
coach outlet online
christian louboutin shoes
uggs outlet
ugg boots outlet
ugg boots outlet store
tory burch shoes
ralph lauren outlet
isabel marant sneakers
tods shoes
nike air max 90
furla outlet
tiffany & co
nike air max
cheap uggs uk