Review Malaysia vs Indonesia: Apakah Faktor kekalahan Malaysia malam tadi?? | Blog Komik oleh @thesharkox

Thursday, December 2, 2010

Review Malaysia vs Indonesia: Apakah Faktor kekalahan Malaysia malam tadi??


Hoihoi..
Amacam game malam tadi? Best kan? Aku serius sheet kecewa gila babis dengan result malam tadi. Malam tadi aku tengok kat kedai Siam. Kedai tu tak ramai. Ada beberapa orang je penyokong Malaysia, termasuk aku. Sambil layan bola sambil makan megi goreng. Mula-mula bila tengok Shahrul Idlan score awal, aku seronok dah. Aku bajet boleh menang ni. 

Tapi bila Gonzalez tu score, aku rasa betullah tekaan aku, seri 1-1 kot. Tapi bila Asrar tolong bubuh gol untuk Indonesia, aku rasa "Ah, sudah..takkanlah kalah kot. Sempat lagi ni". Tapi bila dah sampai kena 4 bijik, aku pun terus belah. Aku cakap dalam hati "Adeh, kena 4 bijik". Pagi tadi, bila bangun benda pertama sekali aku bukak ialah Sukan Kosmo. Nah, 5-1!!!!! What the fisherman???? Aku ingatkan setakat 4 ajer.

Mari kaji faktor-faktor kekalahan Harimau kepada Garuda semalam (menurut pandangan mata aku sambil makan megi goreng).

1- Padang macam bendang 
Malaysia tak reti main dalam keadaan padang macam tu. 

2-  Tenaga Import
Indonesia ada 2 pemain import. Sorang mamat bernama Gonzales dari Uruguay, sorang lagi budak yang penuh tatoo kat lengan, Irfan dari Belanda. Sorang lagi nama Okto. Dia tu aku taktau la import ke Indon ke. Dari wilayah Papua mungkin. Oh, coach dan penolong coach pun import jugak. So Indonesia ada 2 player import+2 coach import + Okto yang masih aku ragu-ragu status dia. 

Malaysia? Dalam liga sendiri pun tak de import...

3- Keeper Malaysia off form
Seriusly, aku taktahu kenapa bukan Khairul Fahmi Che Mat yang jadi keeper. Pada pandangan mata aku yang besar ni, Sharbinee agak off form malam tadi. 

Keeper Indonesia dah macam Tim Howard aku tengok

4- Defend ke laut
Gol-gol Indonesia semuanya ambil kesempatan terhadap kesilapan defend Malaysia sendirik. Tak percaya? Gol-gol dorang semua gol jarak dekat + Asrar gol sendiri. Asrar tu player team tersohor dalam Malaysia kan? Hehehe

5- Pakai Jersi Kaler kuning
Walaupun design Nike dah cun, tapi warna kuning umpama badi kepada Malaysia. Ye, jersi kuning selalu menghadirkan kekalahan kepada Malaysia sejak beberapa tahun ni..Tak percaya? Sila buat rujukan sendiri. Tanya Google.

Pakai baju biru pun kalah jugak, tapi ada lah menang jugak  masa Piala Merdeka dulu dengan menang lawan Krigystan baru-baru ni.

6-Ketiadaan Osman Kering

Alah abang Osman, kenapa tak tolong jampikan untuk Malaysia???


Kesimpulan: Indonesia tak kuat sangat, tapi defend pulak ke laut malam tadi. 
Takpe, Malaysia boleh menang lawan Thailand nanti..

Cheers,
Pap pap papapap, MALAYSIA!!

p/s:


+Picture Credited to
Oh Bulan (Osman Kering)

34 comments:

mia said... [Reply to comment]

hahahaa..oeman kering pon terkena gak ek..abeslah tersedak org tua tu karang

SyafiQ Bleszynski said... [Reply to comment]

hahaha... osman kering ko panggil..kehkehkeh..

Real pon kalah teruk time elclassico.. hahaha
Malaysia main macam haram.. haram jadah..

ofcuz said... [Reply to comment]

hahaha,xleyh bla weyh.. ade btol gak pe ko ckap nih..huhuh
www.ofcuz.blogspot.com

rossoneri said... [Reply to comment]

kenapa malaysia punya defend daripada dulu teruk.. haish,sejak tu xpernah tgk malaysia nye game...asyik mencarut je sbb defend teruk sgt.. kita leh terima kalau attacking teruk,defend okey,xada lah sampai bagi gol budus kat pihak lawan..nanti bila malaysia nya defend dah okey, bagitau lah ye, masa tu baru leh tengok..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@mia:Tersedak macam ni UHUKKHUKUHUKK

@Syafiq: Riyal Madrid bukan kuat pun..haha

@OfCuz: Betul betu betul

@Rosso: Itu dia..bekas penyokong Malaysia yang sekarang ini menyokong italia..haha

Affan Ruslan said... [Reply to comment]

haha. pasal pemain import tu aku tertanya2 gak sbb die ada jaringkan gol.
defend pun macam byk kesilapan.

erk, sbb no 6 tue..
aku tak pernah tau pulak. he

~ PIJA ~ said... [Reply to comment]

sharkox..

tak tengok pun, den dah agak mlysia pasti diganyang oleh indon..hehee

p/s : aku salah kan coach die..aci tak gitu..?

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

kite hilang ramai player dow, faktor gak tu.
part sharbinee tu xtau nape.patut khairul fahnmie.mungkin injured gak kot

bolamalaysia said... [Reply to comment]

Mari kita tengok next match, bagi saya keeper Malaysia dah hebat dah dia save bola yang first tu tapi lepas tu defend ke laut menjala ikan kot tu bolos 4 tu. Attacking Malaysia ada peningkatanlah dari Sukan Asia. Yang baju kuning tu memang saya setuju 200%. Hahahahahaha

wannurfazrini said... [Reply to comment]

perlu ke osman kering tuu ? mcm xda function je , hahaha

zikeryhassan said... [Reply to comment]

tak pasal2 osman kering pon kena gak

ADE said... [Reply to comment]

Malingsia bego..
sukurin lo kalah...bego c.

The Sharkox said... [Reply to comment]

@ADE:Sorilah...kami di sini tak faham bahasa indon....

eh, orang indon tak pergi bakar bendera arab saudi kah???

tak pergi baling tahi di kedutaan arab saudi????

bukankah ada orang gaji dari indon kena potong bibirnya di arab saudi?

pergilah hantar buluh runcing kat arab saudi..itupun kalau buluh runcing sampai la..

baru menang sekali dah berlagak

stupid moron...

The Sharkox said... [Reply to comment]

@nazirulhazwan~: boleh la ambik faktor tu..8 orang key player di Sukan Sea takde

@BolaMalaysia: menjala..haha

@Fadz, @Zikeryhassan: Ada..dia jadi tukang jampi

etomyam said... [Reply to comment]

hahaha...aku rasa faktor no. 6 tu paling kuat sekali, susah mau lawan tok dukun sana tanpa abe man kering :D

NOOR FATIN said... [Reply to comment]

fuyoo. terkejut aku

Anonymous said... [Reply to comment]

@ all : yasudahlah ..... terima saja kekalahan malaysia dari Indonesia. sudah takdir , wkwkwkwkwkwkwkwkwkwkwkwkwkw :D

Syamil Hafiy said... [Reply to comment]

waw ! osman kering ! haha :)

mijieywardie said... [Reply to comment]

en. raja xreti pilih pemain.. nk main bola pn kena pakai kabel ke?? cari yang pandai main la kak.. hancur!!

Afzainizam said... [Reply to comment]

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

Salam kunjungan salam ziarah…. eeemmm mana nak menang nya harimau kecik nak lawan burung garuda yang besar.....

kalau camtu kena tukar moskot harimau tu tukar pada dinasor ke baru besar skit....harapan menang pun cerah...

apa pun kita menunggu apa jua alasan dan penjelasan kekalahan tu..... mmg mengecewakan lahhhhhh

HiGHNeSS FiQ said... [Reply to comment]

tu r pasal..
mula2 tgk status ktfb Malaysia lead 1-0..
esok paGi dgr radio kene 5-1..
mmg terkejut r~


padang kt indonesia mmg terok ke??

The Sharkox said... [Reply to comment]

@etomyam:Takde sape nak sponsor abg man kering pi sana..

@Stupid Anom: ...

@Syamil: :)

@Mijie: Kabel sapa?

@Afzainizan: hahaha..dinosor malaya??

@Fiq: teruk la untuk perlawanan antarabangsa..

James Buns said... [Reply to comment]

bola ni terlalu subjektif.

syaleyana shukri said... [Reply to comment]

aku rasa kalau warna baju bg badi xelok,rasanye perlu pakai baju warna pink la kot.hahahaha..

xtengok match tu sebab kat u xdak astro.dem!

SyafiQ Bleszynski said... [Reply to comment]

uishh..riyal madrid tuh kire kuat la tuh.. tapi ayam jugak ngan puak catalan.. adoiii

akublog said... [Reply to comment]

Bab Malaysia kena 5 bijik tu aku still ok lagi..

BAB REAL MADRID KENA 5 BIJIK YANG AKU TAK TAHAN TUH.. HAHAHAHAHA..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@syaleyana shukri: Kaler pink?? auww...

@Syafiq: hahaha...nasib baik aku penyokong Newcastle..

@James: Bola itu bujur

@aku blog: Well..haha

JRY said... [Reply to comment]

gua dengar di berita indon ada buat provokasi. maki hamun pasukan malaysia. bleh masuk dalam list pnyebab jgk tu bro.haha

dnoBiz said... [Reply to comment]

Aku setuju dengan semua yang bro cakap tu,
terutama bab Osman Kering tu :D

Ps : seri je ngan Thailand

Anonymous said... [Reply to comment]

xtau apa pnya pale hotak le mamat ni,org smu bg skongan untuk perbaiki mutu bola sepak malaysia..kt malaysia xdperlukan la org mcm ko ni,awal2 lg dah ngaku klah,1 hr nnti klau blaku perang kt m'sia org mcm ko ni msti awl2 lg cabut ye dak...bongok!

PEMBELA-RI said... [Reply to comment]

bangsa malaysia bangsa yang banyak menzalamin orang.
bangsa malaysia bangsa yang tidak kreatif.
bangsa malaysia bangsa pencuri
bangsa malaysia bangsa yang licik
bangsa malaysia = bangsa MALINGSIA

Anonymous said... [Reply to comment]

rakyat malaysia x suke bergaduh. Itu budaya kamu, bkn kami. kami x suke berlawan bkn kerana takut, tpi kebencian pada peperangan. klu kamu kaum yg sukekan peperangan, teruskan lah..

Afiffuddin said... [Reply to comment]

Alhamdulillah... Malaysia dah menang!!

Anonymous said... [Reply to comment]

nike shoes
christian louboutin cheap
gucci handbags
jimmy choo shoes
michael kors outlet
balenciaga bag
woolrich outlet
nike shoes
parajumper jackets
cheap uggs
nike store online
isabel marant
tods shoes
parajumper outlet
juicy couture outlet
uggs for sale
jimmy choo outlet
uggs on sale
manolo blahnik sale
polo outlet online
ysl shoes
woolrich jackets
canada goose jacket
pandora charms uk
cheap uggs
gucci outlet
pandora charms
uggs on sale
coach outlet
prada outlet
ray ban sunglasses
oakley sunglasses