Preview Final AFF Suzuki Cup 2010: Fakta mengenai Malaysia vs Indonesia | Blog Komik oleh @thesharkox

Preview Final AFF Suzuki Cup 2010: Fakta mengenai Malaysia vs Indonesia


Hoihoi..

Oklah, malas nak cakap panjang. Esok punya game aku bajet Malaysia Boleh! makan Indonesia dengan jaringan 2-0. Tak kisahlah siapa-siapa pun yang score, janji menang. Kalau dah menang nanti bolehlah penyokong-penyokong kat sini bergembira sekejap sebelum battle terakhir di Jakarta. OK, meh layan sekejap trivia antara pasukan bolasepak Malaysia dan Indonesia. Penat aku buat tau. 









Iklan sebentar bersama Sharkox: Sila klik di sini untuk mengundi header saya..hehehe


Well, dari segi rekod dan sejarah, memang Indonesia lebih banyak menang dan lebih banyak menjaringkan gol. Tapi tak mustahil Malaysia boleh menang dan kecewakan Indonesia di Final ke-5 mereka di AFF. Aku hairan jugak sebenarnya pasal macam mana Malaysia boleh kalah dengan Indonesia sampai 24 kali (1957-2010). Bukan ke masa zaman 60-80 an dulu Malaysia ni kuat?? 

Selamat berjuang Harimau Malaya.

p/s: Mengaum depan TV je esok

Sumber asal dipetik dari Imrannang

20 comments:

nub said... [Reply to comment]

kali ni menang punya!!


hahak

rossoneri said... [Reply to comment]

stiap kali tgk malaysia vs indo, mesti bola malaysia kena palang tiang sipi gol,jantung ni mcm nak luruh je,mulut plak asyik kuar perkataan pelik2..hahah..sejak tu dah xsanggup nak tengok..
apa2 pun Malaysia BOLEH je,keep down to earth, gerenti MAlaysia boleh, go go go MAlaysia!

puteri ain said... [Reply to comment]

yeay ! mari beramai-ramai kita menyokong MALAYSIA !!
MALAYSIA BOLEH ! :)

Fariq said... [Reply to comment]

game start kol bape sok??

Ms and Mr Red Ribbon said... [Reply to comment]

sesiapa pon bole menang, dua2 team mmg kuat kat South East Asia...
tak kesah sapa menang sapa kalah, janji kne terima ngan lapang dada...

:)

gabanMorka said... [Reply to comment]

indon sudah ramai bercuti untuk memenuhkan stadium

~eZmALiZa~ said... [Reply to comment]

tiket makin mahal...tgk kat tv agi beshh..hahaha.. :D kalau tgk kat stadium asek tgk org gado jer..hahaha.. :D

LadyRye said... [Reply to comment]

aku sokong man united..terima kasih!

The Sharkox said... [Reply to comment]

@LadyRye: SAMA2!

The Sharkox said... [Reply to comment]

@LadyRye: SAMA SAMA

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Fariq: kul 8...selepas maghrib

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Ms and Mr Red Ribbon: ya...50-50..tapi rasa menang 2-0 gak

The Sharkox said... [Reply to comment]

@gabanMorka: Jangan bagi depa raya awal...haha

The Sharkox said... [Reply to comment]

@nub:kalau memang ko belanja aku..kalau kalah ko kena belanja aku pulak...eh?

SyafiQ Bleszynski said... [Reply to comment]

hummmm..hope bleh menang la kat tempat sendiri, sebab kalau kat tempat lawan macam payah sket nak menang. malaysia kuat hanya ditempat sendiri. dan lemah dimana-mana tempat lawan.

QaRr JaliL said... [Reply to comment]

insyaAllah Malaysia menang!
:DD

etomyam said... [Reply to comment]

game yg cukup steady malam tadi

Mohd Shahrul Hafizi said... [Reply to comment]

Tahniah buat Harimau Malaya!!! Wooo-hooo! Jumpa di Jakarta!

Anonymous said... [Reply to comment]

Menang 3 - 0!!! woohoooo..

Anonymous said... [Reply to comment]

ugg outlet online
air max 2015
gucci sale
nike air max 2014
louis vuitton outlet store
nike shox
longchamp outlet
air max 95
nike store
miu miu handbags
fendi bags
nike air max 2015
cheap ugg boots
cheap nike shox
kate spade handbags
moncler jackets
north face outlet
michael kors outlet
belstaff outlet
cheap uggs
genuine ugg boots
cheap uggs for sale
ugg boots for kids
air max
ugg sale
michael kors outlet
juicy couture outlet
patagonia jackets
discount basketball shoes
womens ugg boots
ugg boots outlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...