Aku yang Ketidak-fahaman dengan servis di Kaunter perkhidmatan Kerajaan | Blog Komik oleh @thesharkox

Aku yang Ketidak-fahaman dengan servis di Kaunter perkhidmatan Kerajaan



Hoihoi..

Kadang-kadang aku sendiri pun tak faham dengan sesetengah servis di kaunter kerajaan. Bukan aku nak mengata kat semua kaunter kerajaan kat 1Malaysia ni, cuma 'sesetengah' servis kat kaunter kerajaan ni sangat pasif. Datang pukul 12.50 tengahari dah takdak orang dah kat kaunter. Jenguk sikit kat dalam, adalah sorang dua. Itu pun pura-pura sibuk, pura-pura tak perasan ada orang dok tercongok kat kaunter tu. Bila tanya "Person in charge mana?". Dengan selamba kodok menjawab "Awak datang balik pukul 2.30 petang nanti.."

Adakah aku tak pandai tengok jadual waktu urusan yang ditempek dekat cermin kaunter itu,  ataupun sebenarnya jam kat kaunter tu ikut jam Jakarta?? 

DAMN! 

Takmau Senyum,
Selamatkan kaunter kita.

p/s: Itu belum lagi cerita bab keluar minum yang sehari 4 kali tu. 

44 comments:

adwafarahin said... [Reply to comment]

yup tepat skali
xmao senyum da!

sundaychoc said... [Reply to comment]

biasalahkan kerajaan 1 malaysia..RAKYAT DIDAHULUKAN..PENCAPAIAN DIUTAMAKAN...terima kasih PM !!

countess said... [Reply to comment]

sundaychoc memang bersemangat patriotik ..hidup PM!

eimma said... [Reply to comment]

simpati..

syahrilhafiz said... [Reply to comment]

ermm, biasa la tuh
manusia..ada kala nak cepat
adakala tu pulak lem
susah macam ni

Affan Ruslan said... [Reply to comment]

1-biasalah macam tu. bank pun sama gak rasanya.

2-aik, lain macam je aku tgk kartun tu. eheh

3-sila baca pujian2 untuk ko kat entry terima kasih aku, byk sgt. :)

rossoneri said... [Reply to comment]

perkara biasa..tu psl aku xpenah dtg nak dekat2 tutup

wannurfazrini said... [Reply to comment]

pecah pintu tu, wat la urusan sndiri . setel . hahaha

AISHA INANI said... [Reply to comment]

betollll........
nak berurusan dengan kauter2 kerajaan mmg hampehh!

da la kaunter pon odg2 bukak siket jek, service lembap! muak kerek. ehh memang ngek laaa!

syaleyana shukri said... [Reply to comment]

ahahaha..betol2..aku pon penah kena kes macam ni.hampeh je!

The Sharkox said... [Reply to comment]

@countess: Semangat kes minyak naik..haha

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Affan Ruslan: haha..baca dah..kembang2 pungkur aku ni

The Sharkox said... [Reply to comment]

@wannurfazrini: Haha...ingat nak curi la loceng kat kaunter tu...

MéuzAngelo™ XXIII said... [Reply to comment]

aku selalu lepak alamnda, putrajaya.. kat situ byk kakitangan kerajaan yg lepak situ bile lunch hour..

pukul 3 ade lagi makcik2 duk mengumpat kat mekdi..
dorang ni mmg kuat mengular

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply to comment]

eeemmm....bab kaunter ni tok sah dok ckp la...kebanyakan semua mcm 2...
tu yg kadang2 bila ada urusan dgn lepa kakD suka p pg2 senang sikit..klu lewat jd mcmni la....menci ya..a..mat...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply to comment]

hehehehe....1 lg.. kakD kenan la katun tu...hehehehe sempoi lah...

nub said... [Reply to comment]

muka nak ganas lak tu an..lagi2 time org rmi..ceq pon pressure.hahha

SyafiQ Bleszynski said... [Reply to comment]

aku pon naik nyampah kalau tempat2 cenggini.. dasar keje tak ikhlas, dah name keje, keje biarlah halal. ini tau nak meronggeng jek. kalau dah time rehat, ok la nak roggeng ke hape, tapi kalau dah time masih waktu bekerja, belum rehat lagi, keje la kan.. tak agak-agak diorang2 nih.. haramjadah!

Izyanti said... [Reply to comment]

Memang.. Tadi g kaunter kat slh satu skul kat usm ni kul 2.05pm. Ofis hour start kul 2 kot. Dia marah2 aku dtg awal sgt. Dah tu, aku pulak da kelas kul 2, kena lari2 g kelas. Cam harrrr, nak maki pun ada. heh.

exsen said... [Reply to comment]

sy xcun. tp saya mau komen....kaunter kerajaan mmg gitooo~time interview dulu sume ckp sggup keje lebih masa...skang,lebih masa plak xder kt kaunter.

The Sharkox said... [Reply to comment]

@SyafiQ Bleszynski: tapi bukan semua kan??? ada jugak yang on time..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Izyanti: Yeah..ada geng...

The Sharkox said... [Reply to comment]

@exsen: that's the problem..tapi masih ada yang tak macam ni

za petrelli said... [Reply to comment]

ah.. memang.. sungguh, teramat lah setuju.. kaunter kerajaan mmg begitu.. cashier wanita pon..

♥ AyaHikari ♥ said... [Reply to comment]

mmg n kadang2 mrka xde adab.huhu

Sophie Al-yahya said... [Reply to comment]

seriously, lagi satu yang Sophie rasa Bro Sharkox kena tambah psl servis diorg nih. Muka selalu masam! nyampah btul! Rasa macam nak cakap " kak kenapa? suami mintak kawin lagi satu ke ?"

gEe said... [Reply to comment]

huh. sokong sgt. keje lgsung x iklas..

/Dayah//Nurul/ said... [Reply to comment]

mkn gaji tu kot

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Sophie Al-yahya: Haha..ini memang ada jugak..

sundaychoc said... [Reply to comment]

countess : sila baca dengan nada yg sarkastik yer. hahahaa

zik said... [Reply to comment]

jauh beza dengan servis swasta... siap bagi gula... takpun standby apa2 yang patut.. kasi terleka sikit...

Wan Gerrard said... [Reply to comment]

huhuhu biasa gak jumpa org cmni, xmesra pelanggan betul~

Haddie Pickly said... [Reply to comment]

pernah gak mcm ni...tak taulah mcm dorang ni takde motivasi nak kerja..relak je...

Mohd Shahrul Hafizi said... [Reply to comment]

SANGAT SETUJU!

Sebab tu lah aku berhenti kerja. Aku nak buat kerja pun susah. Mengulat je memanjang orang kat pejabat.

Call kul 9am, disuruh call kul 10am. Bila call kul 10am, katanya person in charge masih sarapan lagi. DEM!

Elaun nak je memanjang. Tak bersyukur langsung.

JRY The Boonto said... [Reply to comment]

dorg sibuk main fb bro haha

nur aisya humaira said... [Reply to comment]

normal laa tu,kul 10 da g minum pgi...kul 12.30 da kuar lunch,blm kul 4.30 da ready nk blk....haiiyaa...:)

Danie said... [Reply to comment]

@Mohd Shahrul Hafizi:
Buat bersabo bro..aku raso dio berkojo berkonsepkan sambil bersantai tuh,malah nak poning kepalo setahun duo lagi pencen lak tu,masyuk...!! tp xsemuolah kannn...huhuhaha

Mohd Shahrul Hafizi said... [Reply to comment]

Hehehe. Danie, aku bersabar la ni. Sebab tu aku berhenti. Kalau tak, memang aku bakar je tempat aku kerja tu. Hahaha.

Aku tak bermaksud semua. Ada yg rajin dan jujur.

Emila Yusof said... [Reply to comment]

haha, awat lagu tu? mana pi setengah jam lagi?

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Emila Yusof:Entahlah kak..dorang pi semayang kot time tu..haha

Budak Botak said... [Reply to comment]

inilah yg dikatakan birokrasi....

ejard equado said... [Reply to comment]

kaunter kerajaan majoriti memang cam tuh. selagi tak kuar metro. slagi tuh lar derang wat bodo

Anonymous said... [Reply to comment]

guess handbags
discount uggs
reebok outlet
kd 6
nike high heels
air max 2014
nike high heels
miu miu bag
mulberry bags
cheap ugg boots
uggs clearance
nike shoes
coach purses
mulberry outlet
michael kors outlet
new balance shoes
chi flat iron
chloe outlet
uggs outlet stores
nike roshe run
nike shox
moncler outlet
discount ugg boots
dansko shoes
coach factory outlet online
ugg boots outlet
uggs for cheap
jordans 11
dansko clearance
ugg sale

chenmeinv0 said... [Reply to comment]

converse shoes
coach canada
clarks shoes
timberland boots
louis vuitton
seattle seahawks jerseys
toms shoes
columbia sportswear
golden state warriors jerseys
louis vuitton handbags
20174.20chenjinyan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...