Atok beli apa tu??? | Blog Komik oleh @thesharkox

Thursday, January 13, 2011

Atok beli apa tu???


Jika anda ada duit banyak, berkepuk-kepuk dalam poket, dan anda nak kelihatan stylo-mylo, bagaimana caranya? Caranya ialah dengan memperabiskan duit anda sebanyak RM250 ribu untuk mendapatkan gelaran DATUK. What The Fish bayar RM250 ribu untuk dapatkan gelaran DATUK??? 

Hadoi laaaa.... Pak Najib, apa nak jadi dengan Malaysia sekarang ni?? Apa dah takde dah ke apa-apa agensi kerajaan yang boleh tolong semak status gelaran Datuk-datuk auta ni semua? Kalau ada, check sekali yang pakai title DR (PhD) dari universiti yang entah mana-mana tu. Takkan nak suruh aku tanya kat #TanyaNajib pulak kot..

Senyum serius,
Salam 1Datuk

p/s: Saya Datuk Auta, saya OK.

sumber: Maafkan Saya 
(Utusan Malaysia, 13 Januari 2011)

33 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply to comment]

adoi duit berkepuk2 no....
btoi2 tokwan kakD tak gaduh bli pun...dpt jg gelaran DATUK kikikikikiki...

RedBoys said... [Reply to comment]

banyak sekarang yang pakai title datuk. entah ye entah dia beli. hurm. harus siasat lagi.

Fariq said... [Reply to comment]

gelaran datok kat mesia ni cam dah takde nilai,, sng2 je bley dpt,,

rossoneri said... [Reply to comment]

hohohohoo baik punya perli hehe

JRY The Boonto said... [Reply to comment]

Datuk ana rafali plak pasni. hoho

deqdeq said... [Reply to comment]

duit dah byk sgt la tu...sampai sanggup kuarkan 250k semata2 nak dpt gelaran kat dunia ni...

tomatokering :) said... [Reply to comment]

baek punya . >:D

cik ciput said... [Reply to comment]

ada apa pada pangkat...

The Sharkox said... [Reply to comment]

@RedBoys: Salah satu contoh beli, datuk ni laa..

The Sharkox said... [Reply to comment]

@JRY The Boonto: Datuk Yuna oun boleh

The Sharkox said... [Reply to comment]

@deqdeq: kalau duit banyak, dapat title dengan cara yang tak betul, lepas tu jaja title tu untuk cari rezeki, berkat ka rezeki tu???

deqdeq said... [Reply to comment]

betul tu...kalau cari rezeki dengan menipu mana nak berkat

nub said... [Reply to comment]

tokwan aku tokey lmbu..aku bangga dgn beliau.hahah

mazin? said... [Reply to comment]

datuk skang ni jual kilo je.. ngeh

Wan Gerrard said... [Reply to comment]

hmm banyak nak pangkat datuk sebab nak majukan bisnes diorang je..tak ikhlas =P

iniialahaku said... [Reply to comment]

dato' vs datuk....sayang datuk aku..hahaha..tpi datuk aku bukan dato'

alfablue7 said... [Reply to comment]

datuk beli tu slalunye datuk2 yang bisnes juta2 tu. nanti barula orang yakin nk berbisnes ngn die. tp diorg bli mn eh?nk g bli jgk ah,ehheheh

nora said... [Reply to comment]

aku nk beli tp mahai sangat arr

kasi kurang sikit ar
cincai kira

mie said... [Reply to comment]

oh tidak!!!
baik beli mini cooper saja..
ehehee

The Sharkox said... [Reply to comment]

@nub:Tokei lembu kaya kaya kaya...

Mazin: Berapa kilo agaknya dengan harga RM250k tu??

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Wan Gerrard: Berkat ke pakai pangkat tipu orang?????????

@Inilah aku: Semoga datuk anda pun sayang anda ketat2..hehe

The Sharkox said... [Reply to comment]

@alfablue7: Again, mencari rezeki dengan menipu orang adalah berdosa ye...

@Nora: Mana boleh kasi cincai2...ini datuk punya title maaaa...kalu u mau jugak, u tunggu sama u punya anak kasi beranak u, u lapat cucu, terus u lapat pangkat datuk maaaa...hahaha

@Mie: Mini cooper pun tak berbaloi...kecik...

AISHA INANI said... [Reply to comment]

e2 ahh. title datuk senang nau nak dpt, smp dah takde sape nak respect dah atas nama2 tuhh. haihh

rockinsudu said... [Reply to comment]

dye habis 25k nk beli dato. tp nnt projek dye dpt 25juta kot. dah ade title kan.

monica said... [Reply to comment]

ish ish ish..kalau banyak sangat duit itu..baik dirikan hospital..dirikan sekolah..dapat lagi manfaat.. =.=

puteri ain said... [Reply to comment]

ha kan da kena..hehe..
baik beli rumah ke,tak pun beli tanah..boleh buat aset..hehe

The Sharkox said... [Reply to comment]

@rockinsudu: bukan dua puluh lima ribu, tapi dua ratus lima puluh ribu!!

gabanMorka said... [Reply to comment]

ada title datuk, bole kawin dgn artis kot...kah3

ain said... [Reply to comment]

Datuk beli...???ni kes xsabo nak jadi tua lar neh...!!

zik said... [Reply to comment]

biasala kalau ada duit... gelaran nie senang2 jer beli.. huhu

Raji berkata said... [Reply to comment]

Datuk A senang =.=
Datuk anak yg sudah ada cucu

nurdani said... [Reply to comment]

duit berkepuk2..hoho
250k tu boleh beli kete, bayar hutang ptptn macam2 lagi.membazir nor beli title datuk semata-mata!! huhu

Anonymous said... [Reply to comment]

uggs clearance
burberry handbags
ugg boots on sale
chi flat iron
balenciaga outlet
cheap nike shoes
nike kd 6
ugg sale
louboutin shoes
pandora jewelry
fitflop shoes
burberry outlet
fit flops shoes
nike shox
uggs on sale
ugg clearance
woolrich outlet
nike air max 95
uggs uk
yves saint laurent shoes
celine handbags
nike shox clearance
ugg boots cheap
oakleys sunglasses
uggs sale
furla handbags
babyliss flat iron
prada outlet
moncler outlet
moncler jackets
balenciaga bag
salvatore ferragamo shoes
nike air max 90
canada goose jackets
cheap uggs for sale
isabel marant sneakers