Astro Liga Malaysia....wohoo.. | Blog Komik oleh @thesharkox

Tuesday, January 4, 2011

Astro Liga Malaysia....wohoo..


Aku antara makhluk yang agak terkejut apabila dapat tahu Astro akan menjadi penaja utama Liga Malaysia selepas TM tak nak teruskan tajaan untuk season ini. Aku teruja. Dengan tajaan sebanyak RM 55 juta setahun (sumber: Sokernet), diharapkan FAM gunakanlah untuk pembangunan bola Malaysia yang selama aku hidup selama ni,  suam-suam kuku saja. Sampai player Malaysia masa main kat Final AFF SUZUKI CUP 2010 haritu pun, ramai yang tak kenal lagi (selain KFCM).

Stim sungguh rasanya bila pakai jersi HIJAU KUNING di Stadium Darul Aman. Rasa bertambah stim bila 2 season berturut-turut sapu semua gelaran utama.. Bilakah rasa stim macam tu akan kembali???
(Perenggan ini sumpah tiada kaitan dengan tajuk entri. Saja je nak kasi panas korang. Hahahahantukaklimah).

"Yeah, gua Hijaukuning, Lu kaler apa??" @Final Piala FA 2010, Stadium Gelora Bang Jalil


Senyum
Salam 1Kuali Besar

p/s: Sepupu aku main dengan Kedah season ni. Boleh pau dia untuk tiket free..hahaharuan.   

24 comments:

Fariq said... [Reply to comment]

pergh,, makin kaya la FAM,,
kalo liga malaysia tak maju2 lagi tak tau la..

oh XOXO!! Blog Gosip Terpanas

~eZmALiZa~ said... [Reply to comment]

hijau kuning! kedah pulun kedah! kalo KL, kaler ape eh??hahaha... :D

muke tak leh tahan minum air.. :))))))) layan abes! :P

nub said... [Reply to comment]

uahh!!! yahh kedah!!! walau sakit jatuh dan rebah

AISHA INANI said... [Reply to comment]

aku tak paham la bola malaysia nih pny hal, yang aku paham, kalo menang aku join sorak, tak menang dok diam2 sudeyhhh. HAHAHA

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Fariq: kaya..tapi jangan salah guna pulak

The Sharkox said... [Reply to comment]

@~eZmALiZa~: KL? entah la...tunggu la KL jadi kuat balik, baru tau kaler apa..haha..biru merah putih kot

The Sharkox said... [Reply to comment]

@nub:Yeah nub...ayuh g stedium

The Sharkox said... [Reply to comment]

@AISHA INANI: Haha..ni sokong team mana lah entahnya ni..

sazali yusof said... [Reply to comment]

lepasni semua game mesti live kat astro.. pastu stadium pon kosong.. hehe

http://neizalyez.blogspot.com/2011/01/3-sebab-mengapa-perlu-daftar-mengundi.html

optionshift3 said... [Reply to comment]

hijau dan kunin tetap di hatiku walaupun la nie dah bermaustatin dinegeri hangtuah...sebab dah buat dan dapat org ghumah kat sini...heheh

saya_arief said... [Reply to comment]

makin rancak la musim ni..

fya zainal said... [Reply to comment]

cepat2lah bola malaysia berkembang
harap2 ni permulaan yg baik^^

rossoneri said... [Reply to comment]

nak tiket free gak..

august said... [Reply to comment]

bila la penang nak naik ni...adoii...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply to comment]

pergh...sempoi lah katun 2....kikikiki...
hidup hijau kuning...

The Sharkox said... [Reply to comment]

@sazali yusof: Harap2 nya tak lah..aku takdak astro..hehe

@OptionShift3: takpa..dapat bini negeri orang pun takpa, janji hijau kuning

The Sharkox said... [Reply to comment]

@saya_arief: harap2nya macam tulah...

@Rosso: Kawen dengan KFCM, mintak kat dia..haha

The Sharkox said... [Reply to comment]

@august: Kalau kewangan mantap, konfirm naik..tapi tulah masalah team bola kat malaysia, tak pandai manage kewangan

@LadyZul: Walau sakit jatuh dan rebah

Azmiesa said... [Reply to comment]

putrajaya takder ker?? buat ler PFC (Putrajaya Football Club) haha...warna Silver belang ok kot..walaupun merantau jauh, hijau kuning tetap di hati.

The Sharkox said... [Reply to comment]

@Azmiesa: silalah tubuhkan..pastikan kewangan mantap..haha

Mohd Shahrul Hafizi said... [Reply to comment]

Aku cuba bersikap optimis, semoga skuad Malaysia berjaya dalam arena bola sepak!

Dah tu je.

zikeryhassan said... [Reply to comment]

merah kuning tetap di hati :)

The Sharkox said... [Reply to comment]

@zikeryhassan: Jumpa di mana2 final..haha

Anonymous said... [Reply to comment]

nike air max 2014
ugg sale
cheap ugg boots
burberry outlet
cheap toms
kd vi
jimmy choo outlet
uggs sale
mbt shoes
nike roshe
michael kors handbags
cheap beats by dre
nike outlet
parajumper jackets
isabel marant sneakers online
ugg boots for cheap
manolo blahnik shoes
dansko shoes
kd 6
uggs clearance
nike store
tiffany and co jewelry
prada handbags
jordan retro 11
woolrich outlet
barbour jacket
kd vi
miu miu outlet
jimmy choo shoes
cheap ugg boots for sale
clarks shoes
north face jackets
cheap ugg boots
uggs outlet